Sikeres IV. NEKA-Kupa-Nádorfi Emléktorna
Idén is nagy siker volt az immár negyedik alkalommal megrendezett balatonboglári NEKA-Kupa – Nádorfi-Emléktorna elnevezésű kézilabdatorna.

A bajnoki szezon előtti utolsó hétvége remek felkészülési lehetőséget nyújtott a háromnapos viadalon résztvevő csapatok számára, így nem véletlen, hogy komoly játékerőt képviselő együttesek léptek pályára a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban.

A megnyitón beszédet mondott az EMMI Sportlétesítményekért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Sárfalvi Péter, valamint Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a NEKA sporttudományos és szakmai főigazgatója, aki egyben a torna fővédnöke volt. Az eddigi hagyományoknak megfelelően a prominens vendégek – Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere, Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és a névadó fia Nádorfi Lajos – jelenlétében megkoszorúzták Nádorfi Lajos márványtábláját, akinek a nevéhez a balatonboglári kézilabdasport megalapítása fűződik. 

A tornán három korosztályban hirdettek győztest, a női serdülő és ifjúsági kategória mellett a férfiak versenyében is megmérettek a csapatok. Izgalmas mérkőzések, látványos kézilabda jellemezte a viadalt, amely jövőre ismét várja a riválisokat és a szurkolókat.

 Női serdülő korosztály végeredmény:

1.      Győri ETO KC, 2. NEKA I., 3. DVSC, 4. NEKA I., 5. Dunaújváros, 6. Siófok

Legjobb góldobó: Vass Vita Luca (DKKA, 24 gól)

Legjobb kapus: Mestyán Nóra (Győr)

Legjobb játékos: Mlinkó Zsófia (NEKA)

Női ifjúsági korosztály végeredmény:

1. NEKA, 2. Győri Audi ETO KC, 3. Dunaújváros, 4. Siófok, 5. DVSC, 6. Székelyudvarhely

Legjobb góldobó: Farkas Johanna (Győr, 27 gól)

Legjobb kapus: Csapó Kincső (DKKA)

Legjobb játékos: Kajdon Blanka (NEKA)

Férfi junior korosztály, végeredmény:

Végeredmény: 1. PLER Budapest, 2. ContiTech FKSE-Algyő, 3. Veszprémi KKFT Felsőörs, 4. Balatonfüredi KSE U21, 5. Békés – Drén KC, 6. NEKA   

Legjobb góldobó: Mezei Richárd (PLER – 17 gól)

Legjobb Kapus Gera Pál (Algyő)

Legjobb játékos: Grebenár Gábor (PLER)  

2018 AUG 28 10:17:50/