Sikeres horgászvizsgák

A NEKA növendékei közül 14-en megszerezték a horgászengedélyt. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a Nemzeti Kézilabda Akadémia által májusban kötött együttműködési megállapodás értelmében a fiúk elsajátíthatták, és most már gyakorolhatják a kulturált és etikus sporthorgász viselkedés alapjait. 

A hallgatók először megismerték a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. által rendelkezésre bocsátott horgászati ismeretekről kiadott szakmai anyagot, majd egy szakmai bizottság előtt 14 fő sikeres vizsgát tett horgászati alapismeretekből. Nagy köszönet jár Schelhammer Gyula tanár úrnak, aki lelkes szervező és felkészítő munkájával hozzájárult a gyerekek halfogási ismereteinek bővítéséhez és a vizsga sikeréhez.

Látva a srácok csillogó tekintetét, könnyű elképzelni, milyen horgászélményekkel fognak gazdagodni az előttük álló nyári szünetben. Ehhez nem is kívánhatunk mást, csak azt, hogy görbüljön a bot, merüljön az úszó! Hajrá NEKA-horgász!

A vizsga után a parton tartózkodó fiúk segítettek a lépcső és a stég berakásánál, így most már valóban kezdődhet a strandszezon!

Fotó: Tompos Gábor

Kép: Hanzel Dorina

2017 JÚN 15 11:39:23/