Sikeres őszi szezon

Rendkívül eredményesen szerepelnek a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatai a különböző korosztályos bajnokságokban. A NEKA tíz kategóriában indul, és többnyire az élen vagy a dobogós helyek egyikén áll a téli szünet előtt, megelőzve a nagy riválisokat.

A női szakág NBI/B-ben szereplő csapata jelenleg a második helyen áll, ugyanannyi ponttal, mint az éllovas Mosonmagyaróvár, amely ellen itthon – az utolsó másodpercben lőtt góllal – fantasztikus győzelmet aratott az Akadémia együttese. Az NBII-ben a fiatalok kapnak szerepet, akik számára ez jó játéklehetőséget jelent, itt a negyedik helyről várjuk a folytatást. Az ifjúsági I. osztályú bajnokságban két csapatunk játszik, az élmezőny rendkívül szoros, hiszen a NEKA I., a Győr és a NEKA II. egyaránt 16 pontos, így várhatóan közülük kerül majd ki a végső győztes. A serdülők között a Győr vezet, az Akadémia lánycsapata a második helyet foglalja el, a lemaradása két pont, ami természetesen ledolgozható.

A férfi bajnokságokban is jól helyt álltunk. Az NBI/B-ben a 11. helyet foglaljuk el, de fiatal játékosainknak rendre idősebb ellenfelekkel szemben kell bizonyítaniuk és edződniük. Az itt szerzett tapasztalatokból jövőbeli pályafutásuk során tanulhatnak. Az NBII-ben szereplő együttesünk 10 győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a tabellát, ahogy a férfi ifjúsági bajnokságban is a NEKA áll az élen, megelőzve a Veszprémet és a Tatabányát. Az ifjúsági II- osztályban ötödikek vagyunk, a serdülők között ugyanakkor az Akadémia áll az első helyen a Ferencváros és a Tatabánya előtt.

A sikeres tavaszi folytatásban bízva kijelenthető, hogy csapataink több bajnokságban is aranyesélyesnek számítanak.

Fotó: Tompos Gábor

2017 DEC 20 17:01:13/