Sikeres testnevelés érettségik

Tavaly egy diák érettségizett a Nemzeti Kézilabda Akadémián, idén azonban két lány és négy fiú sportolónk vállalta a nem kis megmérettetést, melynek „palettáján” a testnevelés is szerepelt, emelt- és középszinten egyaránt.

2016-ban Hamuth Lili Vivienn, Hornyák Bernadett, Bor Márk, Erdélyi Tibor, Kerkovits Gyula és Szabó Martin mutatták meg, hogy a Testnevelési Egyetem Rektora, Mocsai Lajos, Akadémiánk tudományos és szakmai főigazgatója által megálmodott kiművelt emberfő elképzelésnek a magas szintű sportolás mellett is meg lehet felelni.

Tanulóink 60-91% között abszolválták a tárgyat, így mindannyian megkapták az érte járó jelesen (5) kívül a plusz 50 pontokat, melyek a felvételinél is sokat érhetnek majd.  Emelt szinten Kaposvárott, a Táncsics Mihály Gimnáziumban, középszinten pedig a fonyódi Mátyás Király Gimnáziumban adtak számot sportolóink a gyakorlatban és elméletben sem könnyű, szinte minden sportágat és testkulturális műveltségi területet felölelő vizsgákon. Felkészítésüket az Akadémiáról Noé Judit, a fonyódi Gimnázium részéről pedig Lehel László vállalta és végezte. 

A diákok eredményeihez és a felkésztő tanárok munkájához gratulálunk, és sikeres felvételit kívánunk Mindenkinek!

 


2016 JÚN 24 15:07:02/