Szabó Kitti Vácra igazolt
Újabb NEKA-játékos bizonyíthat az NBI-ben, hiszen Szabó Kitti nyártól a GVM Europe-Vác csapatát erősíti. A 18 éves irányítónk két éves szerződést írt alá az élvonalbeli klubbal, amelynek kiemelt célja, hogy a fiatal, tehetséges kézilabdázóknak lehetőséget adjon. Szabó Kitti, aki Szombathelyről érkezett a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, korábban szerepelt az ifjúsági válogatottban, jelenleg pedig világbajnokságra készülő junior válogatott tagja.

„Számomra nagyon szimpatikus a váci közeg, mert egy erős játékerőt képviselő csapat, amely ráadásul lehetőséget ad a fiataloknak. A vezetőedző szakmailag nagyon jó, úgy gondolom sokat tudok fejlődni nála, az idősebb, rutinosabb játékosoktól pedig sokat lehet tanulni. Tanácsot kértem az edzőimtől, hiszen mindig is számíthattam rájuk, ők is támogatták ezt a döntésem. Amikor a NEKA-hoz jöttem, már tudtam, hogy jó helyre kerültem, mert amit a kézilabdáról tudni kell, azt itt meg tudjuk tanulni, és elsajátítottuk azokat a dolgokat, amik később az előnyünkre válnak ."– mondta el Szabó Kitti.

„Amikor megtudtuk, hogy a Vác irányítót keres, jó szívvel ajánlottuk Kittit. Ő kiválóan szervez, remekül veszi észre társait, jó a gólpassz-mutatója és gyors, erős közbelövéseivel gyakran eredményes. A védekezése is sokat javult az elmúlt időben, a megállító-faultjainak száma az egyik legjobb az NBI/B-ben. Bízunk benne, hogy megállja a helyét az élvonalban, sok játéklehetőséget kap, természetesen ehhez sok munkára és türelemre lesz szükség.” – beszélt a szerződésről Hajdu János női szakágvezető.

Sok sikert kívánunk Kittinek!

fotó: Váci Női Kézilabda Sportegyesület facebook

2018 MÁR 12 14:53:51/