Szász Emese Bogláron készül Rióra

A világ és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőröző Szász Emese elkezdte a riói olimpiára való felkészülést, melynek első hetét Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia létesítményeiben töltötte. Kiváló vívónk elsősorban a fizikai munkára koncentrált, de a boglári csarnok galériájának talaja kiválóan alkalmas volt a vívóedzésekhez is.

„Hétfőn érkeztünk Balatonboglárra, ahová szívesen jöttünk és mindenki örömmel fogadott bennünket. Mesterem, Kulcsár Győző családi telke a közelben van, így adta magát a balatoni helyszín, és csak jókat hallottunk a boglári csarnokról, ahol nyugodt, profi körülmények között dolgozhatunk. A feltételek ideálisak, és a saját eszközeink mellett itt minden a rendelkezésünkre áll.” 

Szász Emese jövő héttől két héten át a tatai edzőközpontban folytatja a felkészülést, majd Houstonba utazik egy nemzetközi edzőtáborba, és az amerikai városból repül a riói olimpiai helyszínére, így az időeltolódás nehézségeivel sem kell megküzdenie.

„Miután 2011 óta rendeznek vívó világkupa-versenyeket Rióban, nem lesznek számomra ismeretlenek a körülmények. Májusban már versenyeztünk az olimpiai csarnokban, láttuk, hogy volt még tennivaló, de megfelelő a környezet. Nyugodt vagyok, bár mostantól alaposan felgyorsulnak az események és csak úgy repülnek a napok. Nem zavar, hogy esélyesként emlegetnek, én is úgy gondolom, hogy ha úgy alakulnak a dolgok, ahogy az utóbbi időben, akkor jól sikerülhet az olimpia és megmutathatom, hogy mire vagyok képes” – mondta el Szász Emese, aki a júniusi Európa-bajnokságon bronzéremmel zárt Lengyelországban.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia munkatársai és hallgatói nevében sok sikert kívánunk az olimpián!

2016 JÚL 07 16:56:01/