Szeghalmi vendégek
A Szeghalmi NKC fiatal kézilabdázói, a győri Balázs-kupára menet útba ejtették Balatonboglárt, s bepillantást nyertek Akadémiánk mindennapjaiba.

A Szeghalmi Női Kézilabda Club serdülő és ifjúsági csapatát alkotó játékosok jártak csütörtökön a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Az együttes Győrbe indult korán reggel a Balázs-kupa utánpótlás kézilabdatornára, ám a kis kitérőt is vállalták azért, hogy bepillantást nyerhessenek az Akadémia mindennapjaiba.

Mindenképpen megérte a vargabetű megtételét, hiszen fiatal játékosaink számára nagy élményt jelent, hogy körbe nézhetnek ezen az egyedülálló utánpótlás-bázison – jelentette ki Zsadányi Sándor a Szeghalmi NKC elnöke a látogatás elején, amely a sportcsarnokban kezdődött. A szeghalmi vendégek itt a Négy Nemzet tornájára készülő magyar férfi juniorválogatott edzésébe pillantottak be néhány perc erejéig, majd Andorka Sándor a NEKA sportszervezője vezette őket körbe az épületben és környékén. A Békés megyei sportolók ezt követően a Lakófaluban  folytatták a látogatást, ahol Fekete György szervezetfejlesztési vezető beszélt a NEKA történetéről, célkitűzéseiről és mindennapjairól. Az Akadémiát bemutató kisfilm levetítését követően a vendég fiatalok egy-egy NEKA-pólót kaptak ajándékba, amellyel a látogatás végén vidáman pózoltak a Balaton-parton. 

Az ebédlőben a szokásosnál nagyobb nyüzsgés fogadta a kézilabdás lányokat, hiszen ekkor már a Négy Nemzet tornájára néhány pillanattal korábban megérkezett cseh és szlovén válogatott is ebédhez készülődött.

A szeghalmiak programjának részeként Zsadányi Sándor találkozott a NEKA ügyvezetőjével Mocsai Tamással, valamint az Akadémia sportigazgatójával dr. Kersch Ferenccel és a hazai utánpótlás-nevelés aktuális kérdéseiről egyeztetett velük.

2019 JAN 17 15:21:45/