Szép magyar sikerek a világversenyeken

Az elmúlt hetekben több helyszínen bizonyíthattak a magyar korosztályos kézilabda-válogatottak, melyek remek eredményeket értek el NEKA játékosaival és edzői irányításával.

A Győrben megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon aranyérmes lett a női ifjúsági válogatott, melyet Bohus Bea és dr. Woth Péter vezetett, a keretben négy játékosunk szerepelt: Schatzl Natalie, Vámos Petra, Simon Armilla és Magera Noémi. Ugyanitt a férfi serdülő-csapatunk 7. lett. A korábbi edzőnk, Vágó Attila által irányított fiú-válogatottban hatan kaptak helyet a NEKA-sok közül: Bálint Bence, Győri Kristóf, Kecskés Bence, Kovács Gergő, Papp Bence és Tóth Péter.

Emelt fővel távozhatott az algériai U21-es világbajnokságról férfi kézilabda-válogatottunk, miután a torna 5. helyén zárt. A negyeddöntő hosszabbításában egyetlen góllal győzött Spanyolország, a magyar csapat ellen. Gyurka János és Kopornyik Zsolt együttesében Gábor Marcell mellett az idén végzett Török Ádám és Kovács Márk képviselte az Akadémiát.

A szlovéniai U19-es női Európa-bajnokságon negyedik lett a magyar válogatott. Hajdu János szövetségi edző mellett kapusedzőnk, Bartalos Béla is a stáb tagja volt, míg a keretben Szabó Kitti jelenleg, Fodor Csenge, Pásztor Noémi, Giricz Laura, Kuti Bettina, Román Dorina, Hornyák Bernadett pedig korábban volt a NEKA növendéke.

Fotó: MKSZ


2017 AUG 09 13:45:56/