Tanulságos meccsek
A rutinos és idősebb játékosokból álló Tatai AC otthonában léptek pályára a NEKA csapatai, a férfi NBI/B-ben 27-23-as, míg az ifjúsági II. osztályban 31-28-as hazai siker született.

NBI/B Nyugati–csoport – 2. forduló

Tatai AC – Nemzeti Kézilabda Akadémia 27–23 (10–10)

Tata, Güntner Aréna, 200 néző

Vezette: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert

Tatai AC: Deményi X., Koczka D. (kapusok) – Iváncsik T. 7 (3), Győrffi M. 6, Harsányi G. 5 (4), Tass B. 4, Schekk A. 3, Dósa D. 2, Csányi Cs., Farkas B., Kiss M., Lukács S., Mátó I., Mizser M., Sárosi Á., Steczina M. Vezetőedző: Sibalin Jakab

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T. (kapusok) – Császár I. 7 (4), Kurucz M. 5, Balogh J. 3, Vetési B. 3, Czabán M. 2, Kecskés D. 2 (1), Dobi S. 1, Bognár N., Dávid M., Kepess J., Krakovszki B., Krakovszki Zs., Papp T., Temesvári G. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 7/7 illetve 5/4

Kiállítások: 6 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a házigazdáknak. A második játékrészben hiányzott az a plusz, ami lehetővé tette volna, hogy idegenben pontokat szerezzünk. Az ellenfél fizikai fölényét és rutinját nem tudtuk ellensúlyozni, elfáradtunk a mérkőzés végére. Ennek ellenére védekezésben ismét javulást láttam, dolgoznunk kell tovább, hogy megszerezzük első pontjainkat."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Temesvári Gábor: „A meccs elején kicsit beragadtunk, és gyorsan egy pár gólos hátrányt sikerült összeszednünk, de utána felébredtünk, és szinte azonnal le tudtuk dolgozni a hátrányunkat. A védekezésünk végre összeállt, de sajnos támadásban pontatlanok és türelmetlenek voltunk. A félidő után is szoros maradt az eredmény, pár góllal vezetett csak az ellenfelünk, azonban a végjátékban nem jött ki jól a lépés, ezért végül vereséget szenvedtünk.”

Dávid Márk:A meccs első felét jól kezdtük, koncentráltan és türelmesen  lejátszottuk a játékainkat és a védekezés is összeszokottabb volt az előző mérkőzésekhez képest, valamint a kapusok is egy-egy védéssel segítették a csapatot. A második félidőben a támadásaink nem voltak olyan hatékonyak, mint az elején és a koncentráció is csökkent, ebből adódóan labdaeladásaink és kisebb védekezési hibáink voltak. Gratulálok a Tatának a győzelemhez!”

Ifjúsági II. osztály-Nyugat – 2. forduló

Tatai AC – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 31–28 (18–17)

Tata, Güntner Aréna, 80 néző

Vezette: Tóbiás Richárd Tamás, Végh András

Tatai AC: Somogyvári M., Vincze B. (kapusok) – Csányi Cs. 9 (1), Steczina M. 8, Farkas B. 4, Balogh M. 2, Kiss M. 2, Marx D. 2, Lukács J. 1, Szalai A. 1, Szi–Benedek B. 1, Willi O. 1, Czunyi G., Hegedüs P., Turza B., Szalay G. Vezetőedző: Kulcsár Gyöngyi.

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Dávid M., Horváth Dániel (kapusok) – Kovács T. 10 (3), Tisza L. 5, Angebrandt Á. 3, Kathi S. 3, Kanyó B. 2, Kun D. 2, Horváth Dávid 1, Nyéki I. 1, Terjék R. 1, Donka V., Kosztoványi A., Kranjec B., Nyéki I., Viski Sz., Zsiros B. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Hétméteresek: 2/1 illetve 6/3

Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "A mai napon egy igazi ifjúsági csapattal találkoztunk, négy-öt év korkülönbséget kellett volna eltüntetnünk, ami egyelőre nem sikerült maradéktalanul. Ennek okát elsősorban abban látom, hogy az ellenfél ritmusában kézilabdáztunk. Sok olyan berögzült dolog van, amit nehéz lesz feltörni, de természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél hamarabb sikeresek lehessünk az idősebbek között is. Ezekből a mérkőzésekből sokat tanulhatunk."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Angebrandt Ákos: Örülök, hogy ilyen szoros meccset sikerült játszanunk az idősebb korosztály ellen. Ha a helyzeteinket jobban ki használjuk, akkor még közelebb tudtunk volna kerülni az ellenfélhez. Védekezésben még sokat kell fejlődnünk, mert sok kis hibánk volt, amit az ellenfél kihasznált, de még többet kell egymásnak segítenünk. Bízom benne, hogy a következő meccsen eredményesebbek leszünk.”

Kun Dániel András: „Az elején jól el kezdtük a mérkőzést, vezettünk is néhány góllal aztán a hazaiak belealtattak a játékukba. Nem játszottuk a saját játékunkat, elhibáztuk a helyzeteinket és a heteseinket. A második félidőben tartottuk magunkat, de a vezetést nem tudtuk átvenni. Ezekből a mérkőzésekből tanulunk.” 

fotó: Vörös Sándor, Farkas Anita

2019 SZE 20 22:44:44/