Tanulságos mérkőzés
 Hazai pályán fogadta a NEKA II. fiúcsapata a PLER csapatát, amely 21-17-es győzelmet aratott a serdülő I. osztályú bajnokságban. Lehőcz Zoltán játékosai a vereség ellenére sokat tanulhatnak ebből a találkozóból.

Serdülő I. osztály-Nyugat – 2. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – PLER–Budapest 17–21 (6–11)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 40 néző

Vezette: Csányi Tibor, Drinóczi Balázs

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Csányi P., Fekete Á., Széll R. (kapusok) – Kathi S. 6, Bali B. 3, Nyéki I. 2, Terjék R. 2, Kosztoványi A. 1, Kovács T. 1, Rácz D. 1, Zsiros B. 1, Donka V., Kanyó B., Mórocza P., Tokodi D., Viski Sz. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

PLER–Budapest: Fazekas B., Kerek Z. (kapusok) – Csákay B. 3, Fekete Á. 3 (2), Molnár K. 3, Sztraka D. 3, Somodi M. 2, Tóth Z. 2, Várszegi Cs. 2, Boldizsár M. 1, Fodor B. 1, Hegedős Cs. 1., Bodnár G., Vass B. Vezetőedző: Puskás Viktor

Hétméteresek: 1/0 illetve 2/2

Kiállítások: 14 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Nem lehetek elégedetlen, mert végig meccsben voltunk az egyik legerősebb csapattal szemben. A támadójátékunkkal kapcsolatban maradt bennem hiányérzet, hiszen sok jó helyzetet puskáztunk el, néha türelmetlenek voltunk és nehezen boldogultunk a nálunk fizikálisan előrébb tartó védők ellen. Védekezésben szerintem léptünk előre, kár a buta két perces szabálytalanságokért, melyekkel megnehezítettük a saját életünket. Az ilyen meccsekből tudunk a legtöbbet profitálni, tanulni, dolgozunk azért, hogy tavasszal már a magunk javára fordítsuk ezeket a találkozókat."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Terjék Roland: „Kicsit megilletődötten kezdtük a mérkőzést, ezt az ellenfél ki is használta és rögtön ellépett 3 góllal. Egy időkérés lökést adhatott volna nekünk, de sajnos továbbra is uralta a mérkőzést a PLER, ráadásul nagyon sok időt játszottunk emberhátrányban így  érthető volt a különbség. Félidőben kicsit összerázódtunk minden téren, feljavult a védekezés, több helyzet alakult ki támadásban is. Felzárkóztunk két gólra, de a végére kijött, hogy az ellenfél játékosai több ideje játszanak együtt és a kapusuk is nagyon jól védett főleg a hajrában.”

Kathi Sándor: „A mérkőzés első félidőt kicsit összezavarodva kezdtük kapkodva játszottunk felesleges kiállításokat szerezve. A szünet után összeállt a védekezés és támadásban is sikerült megtalálni az ellenfél gyenge pontjait. Sok munka áll még a csapat előtt, de az ilyen mérkőzések segítenek a fejlődésben. Gratulálok az egész csapatnak.”

Bali Bence: „Az első félidőben össze volt zavarodva a csapat, és a sok figyelmetlenség, rutintalanság miatt hátrányba kerültünk. A második félidőben mindenki felvette a ritmust, ezáltal a védekezésünk és a támadásunk is feljavult, viszont a végjátékban a PLER összeszokottságával és rutinosabb játékával bebiztosította a győzelmet.”

fotó: Tompos Gábor

2019 SZE 05 21:21:27/