Tapasztalatszerzés Londonban
A világ egyik legnevesebb Sporttudományos Konferenciáján, az Elite Sports Expo-n vett részt nemrégiben a NEKA két szakembere Londonban.
A rendezvényre, amelyen Szabó András László, a Nemzeti Kézilabda Akadémia egészségügyi és sporttudományos csoportjának vezetője, valamint Soós Ivett humánkineziológus gyűjtött hasznos tapasztalatokat, két nap alatt, közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. 

Az Elite Sports Expón, az európai sportszakma interaktív és átfogó eseményén, nemcsak az angol élvonalbeli labdarúgó Premier League-ben dolgozó szakemberek, a francia és német topfutball, de az amerikai profi ligák (NFL, NBA) képviselői is nagy számban vettek részt.

Szabó András László a férfi kézilabda-válogatott mellett, a Tatabánya férficsapatánál és a Nemzeti Kézilabda Akadémián végzett munkája során egyaránt rengeteg innovatív módszert alkalmaz, így a londoni konferenciára is szakmai tapasztalatszerzési céllal utazott.

„A kiállítók mellett szemináriumok, workshopok és különböző szekciótermek várták a résztvevőket, kiváló előadásokat hallhattunk, amelyek elsősorban a sportolók terhelésének és pihenésének arányával foglalkoztak, valamint az ezzel kapcsolatos periodizációs tényezőket taglalták. A kézilabdasportban és az akadémián végzett munkánkban is rendkívül fontos a leadott teljesítmény folyamatos monitorozása. A témával kapcsolatos szemléletes összefoglalókkal az előadók még hasznosabbá tették a fontos információkat. A legérdekesebb témák között a teljesítményfokozáshoz tartozó alternatív regenerációs lehetőségek, az ehhez társuló sporttudományos alapú táplálkozás, a hidegterápiát segítő krioszaunarendszer, a belső minőségbiztosítási rendszer (ami hamarosan a NEKA-n is üzemképes lesz), valamint a magaslati körülményeket, illetve más atmoszférikus közeget biztosító kapszulák bemutatása is szerepelt” – foglalta össze honlapunknak a két nap eseményeit Szabó András László.

2019 MÁJ 15 06:39:30/