Teher alatt a legjobbak
A négy jelenlegi és egy korábbi NEKA játékost szerepeltető női juniorválogatott a Final4 megnyerése után az NBI-es Eger csapatát is legyőzte. 
Az U19-es korosztályos válogatott tagjai nem mindennapi menetelést tudhatnak a hátuk mögött, hiszen pénteken és szombaton a Papp László Sportarénában léptek pályára a montenegrói és az orosz válogatott ellen, hétfőn pedig a hevesi együttessel találkoztak. A játékosok igyekeznek felvenni a feszített ritmust, hiszen a nyári győri Európa-bajnokságon hasonló sorozatterhelés vár rájuk. Az akadémián tavaly végzett Schatzl Natalie mellett, jelenlegi növendékeink közül Vámos Petra, Herczeg Lili, Takó Viktória és Simon Armilla tagja a keretnek. A hétvégi hangulat mindenkit magával ragadott, jóllehet közülük többen is a hazai bajnokság élvonalában szerepelnek.

„Ez volt az utolsó összetartás a közvetlen Eb-felkészülés előtt, és boldogok vagyunk, hogy a junior Final4 győzelemmel zárult. Felejthetetlen volt a hangulat, nagyon örültünk hogy az oroszok elleni döntőt ennyien megnézték és szurkoltak nekünk. A vasárnapi bronzmérkőzést és a BL-döntőt már mi is a helyszínen néztük a győri szurkolókkal együtt, hihetetlen volt a csarnokban uralkodó atmoszféra. Tudjuk, hogy a hétfői, Eger elleni siker és az oroszok elleni magabiztosan megnyert döntő után sem szabad elbízniuk magunkat, hiszen a nyári Európa-bajnokságon minden teljesen más lesz. Természetesen örülünk hogy ennyivel nyertünk de ettől függetlenül ugyanúgy maximális erőbedobással kell felkészüljünk az Eb-re, csak így érhetjük el azt az eredményt, amiről álmodunk!” – mondta el honlapunknak Simon Armilla, a NEKA és az Érd kiváló beállósa.

Női felkészülési mérkőzés: 

Női juniorválogatott – Eszterházy SE 27-26 (13-11)

Juniorválogatott: Csapó K., Herczeg L., Tóth N., Schatzl N. 3, Afentaler 1, Takó V., Simon A. 1, Varga E. 3, Kellermann D. 2, Mihály P., Pál T. 10, Szilovics F., Stranigg Zs. 2, Bánfai K. 1, Tóth N. 1, Kácsor G. 3 – szövetségi edző: Vlagyimir Golovin

Eszterházy SC: Leiner B., Bernát D. 1, Bocsi Sz. 1, Iván E., Sári B. 7, Pados M. 8, Győrffy A., Dohány V., Brettner Zs. 3, Csomós A., Sepsi R., Hanczvikkel Zs., Buzsáki N. 1, Bornbély M. 5 – vezetőedző: Debre Viktor

 fotó: mksz/Cseh Péter

2019 MÁJ 14 10:45:05/