Teljesítményfokozásért felelős edző a NEKA-nál
A 2018/19-es szezonban új szakember csatlakozott a Nemzeti Kézilabda Akadémia stábjához. Szabó András László a teljesítményfokozásért felelős Egészségügyi csoportot vezeti a jövőben, és a NEKA teljesítménymenedzsereként dolgozik.

Szabó András alapvetően testnevelő tanár, a Szombathelyi Egyetemen, a Testnevelési Egyetemen, illetve a Lyoni Sporttudományi Intézetben diplomázott, szakpárja az erőnléti edzés volt. Korábban dolgozott a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, több labdarúgóklubnál, például az MTK-nál és a Dunaújvárosnál, és többek között a ceglédi valamint a gyöngyösi kézilabdaklubnál. A Nemzeti Kézilabda Akadémián augusztustól kezdte el a munkát, emellett a tavalyi bronzérmes Tatabánya kézilabdacsapatánál Vladan Matics erőnléti edzője.

„Szeretnék külső irányítással és ráhatással lenni arra, hogy mennyit és hogyan edzenek a gyerekek, kifejezetten az erőnlét területén. Az eddigi tapasztalataim alapján kiváló edzőkkel dolgozhatom, akik profik a saját szakterületükön, és megfelelő nyitottsággal bírnak ebbe az irányba. A játékosok visszajelzése alapján azt látom, hogy az új hullámot, amit képviselek, és a csoport is képviselni fog, befogadják, és igényük van erre, nagyon motiváltak.

Egy humánkineziológus is csatlakozott a csoporthoz, Szűcs Martin, aki Soós Ivettel együtt az Omegawave és Catapult rendszerek adatainak elemzésével foglalkozik, és segít a tesztelések eredményeinek feldolgozásban és az erőnléti munkával kapcsolatos teendőknél.

Én elsősorban úsztam és triatlonoztam, tehát az egyéni sportból szocializálódtam, azzal a megszállottsággal, de látom azt, hogy a csapatsportoknak jó a befogadó-készsége és képessége, tehát ez soha nem jelentett gondot” – mondta el Szabó András László.

2018 AUG 29 15:02:07/