Terapeutáink új szerepkörben

A Balatonboglári Tenisz Club ezekben a napokban két rangos nemzetközi tornát rendez a Tinódi utcai sportcentrumban. Az egyenként 25 ezer dollár összdíjazású versenyeken a szervezők kérésére a Nemzeti Kézilabda Akadémia terapeutái is segítik a versenyzők felkészülését és kezelését. Seck György, Polgár László, Orbán Csaba és Kapás Gergő egymást váltva gondoskodnak arról, hogy egész nap a teniszezők rendelkezésére álljanak és munkájukkal hozzájáruljanak a sikeres versenyzéshez.

„Ez egy érdekes feladat, örömmel jöttünk mindannyian. Bár más sportágról beszélünk, a szükséges kezelések, feladatok hasonlóak, mint a kézilabdánál. Az sem mellékes, hogy izgalmas és színvonalas mérkőzéseket is láthattunk” – mondta el Seck György.

Pórné Oravecz Krisztina, a Balatonboglári Tenisz Club munkatársa szerint az idő rövidsége miatt gyorsan megoldást kellett találniuk arra, hogy megfelelő szakemberek legyenek jelen a versenyen. „Miután ez minden versenynapon állandó jelenlétet követel, a NEKA terapeutái felváltva el tudták vállalni a feladatot, amit köszönünk. Ez is kell a tökéletes szervezéshez, és örömteli számunkra, hogy Indiától Németországig számos neves teniszező nevezett a tornára, és természetesen a legjobb magyar játékosok sem hiányozhattak”.

A szeptember 26-tól október 2-ig tartó viadalon indiai győzelem született, miután Sumit Nagal 7:6, 6:1-re legyőzte a világranglistán 455. helyen álló, magyar Davis-kupa csapattag Nagy Pétert.

A jelenleg is zajló tornán jelenleg a legjobb nyolc játékos van még versenyben. A páros döntőt előreláthatólag pénteken délelőtt, míg az egyéni döntőt szombaton délelőtt rendezik. A szervezők várnak minden érdeklődőt!

fotók: Zádor Péter
2016 OKT 06 16:10:49/