Tisztes helytállás Szombathelyen
A női NBI/B rangadóján a Szombathelyi KKA hazai pályán 25-19-re nyert a NEKA ellen, a serdülő bajnokságban szintén a házigazdák győztek 36-30-ra és gyűjtötték be a két pontot a NEKA II. ellen.

Mindkét mérkőzés sok tanulsággal zárult fiatal játékosaink számára, akik ezúttal alul maradtak jobb ellenfelükkel szemben.

Női NB I/B:

Szombathelyi KKA- NEKA 25-19 (10-9)

V: Bujdosó, Horváth

NEKA: Magera, Herczeg (kapusok),- Pankotai, Kajdon 6/4, Takó, Faragó, Vámos M.2, Vámos P. 4,Kovács N.3, Juhász G. Kukucska, Osvai 1, Szabó N.1, Bánhidi 1, Woth 1

7m:4/3, ill. 6/4                               

kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc

Eredmény alakulása: 4.p: 3-0, 8.p: 4-4, 12.p: 6-7, 21.p: 9-7,39.p: 14-10, 49.p: 19-11, 55.p: 21-16

Mestermérleg:

Kiss Szilárd: „A nyugati oldal legjobb csapata ellen játszottunk. Rutinos, profi játékosok, akik első osztályba szeretnének jövőre játszani. Ez az első félidőben azonban nem látszott, sőt azon bosszankodtunk, hogy nem vezettünk 3 góllal, mert minden lehetőségünk meg volt hozzá. A második félidőre stabilabbá vált az ellenfél védekezése, mi pedig görcsöltünk. Összességében reális eredmény született, még ehhez a szinthez fejlődnünk kell! A bajnokságban, pontszámban eddig messze túlteljesítettük az év elején várhatót, annak ellenére, hogy mindegyik mérkőzésen játszanak a nagyon fiatalok is, ez ma is így volt! Köszönjük a szurkolást!!”

Játékos szemmel:

Magera Noémi: „Úgy gondolom, felkészülten mentünk erre a rangadóra. Az első félidőben a védekezésünk rendben volt, sokat segítettek nekem a lányok, viszont az ő védekezésüket nem tudtuk széthúzni, ami a javunkra vált volna. Pár ember hozzáállása nem tetszett, de remélem, ezen tudnak javítani, és mindenki elgondolkozik a hibáin. Hiszen még jövő héten is lesz feladatunk!”

Vámos Petra: „Nem kezdtük jól a mérkőzést, ami nagyban köszönhető volt az izgalomnak és a meccsdrukknak. Az ezt követő időszakban összeállt a védekezésünk, támadásban véghez tudtuk vinni a kidolgozott figurákat, a félidő vége azonban a szombathelyieknek sikerült jobban így egygólos hátrányból vártuk a folytatást. A második félidőben végig az ellenfél dominált. Kihasználták az elkövetett hibáinkat és a különbség egyre nőtt a két csapat között. Csalódottak vagyunk, hiszen sok hibát követtünk el döntő szituációkban. Építkeznünk kell ebből a meccsből, ugyanis jövő héten vár ránk a következő rangadó, amelyen be szeretnék bizonyítani, hogy megálljuk a helyünket a felnőtt mezőnyben is.”

Leány serdülő I. osztály:

Szombathelyi KKA- NEKA 2 36-30 (19-11) V: Ritter,Zámbó

NEKA II.: Lakatos R.,Bakos (kapusok),- Csíkos 4/1, Juhász K.2, Kovács A.3, Szabó D.N.1, Molnár D.9, Kertész 2, Csamangó L.4/2 Bencsik 1, Csamangó N.1, Pécsi 1,Bálint 1, Czudor 1, Nagy N.

7m:,6/5,ill. 4/3                       

kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc

Eredmény alakulása: 6.p: 4-0, 10.p: 8-2, 16.p: 11-6,21.p: 16-8, 29.p:21-13, 35.p: 26-19, 41.p: 32-22,46.p: 34-26

Mestermérleg:

Bohus Beáta: „A mérkőzést nagyon megilletődötten kezdtük,majd a második félidőt megnyertük. Pozitívumnak kell értékelni, hogy egy-két évvel fiatalabb csapatunk idegenben lőtt 30 gólt a mezőny egyik legjobb csapatának.”

Játékos szemmel:

Molnár Dorottya: „Nehéz meccsre számítottunk, ami az első perctől kezdve be is igazolódott. Sok lerohanás gólt kaptunk, és a védekezés sem ment annyira. A második félidőben próbáltuk ledolgozni hátrányunkat, de a körülmények se nekünk kedveztek... Támadásban sok hibát vétettünk, amit az ellenfél ki tudott használni. Hajrá NEKA!”

Csamangó Lili: „Már eleinte is tudtuk, hogy nagyon nehéz ebben a csarnokban játszani a Szombathely ellen és a pályán ezt meg is tapasztalhattuk. A meccs előtt megbeszélt dolgokat nem tudtuk megvalósítani, a visszatámadásainkban hibáztunk és ezt a Szombathely kihasználta: átrohantak rajtunk az első tíz percben. A hatos falunk ellen minden lehetséges befejezési módot megtaláltak, de később a nyitottal nehezebben birkóztak meg. A támadásaink kezdtek feléledni, főleg jobbszélre lehúzott labdákból. Az első félidőből tanulva nem nagyon kaptunk lerohanás gólokat, és a támadásban is kreatívabbak és eredményesebbek voltunk. Pozitívum, hogy a második félidőt meg tudtuk nyerni és harminc gólt szereztünk egy elég erős ellenféllel szemben. Gratulálok a csapatnak, hajrá NEKA!”

fotó: Szombathelyi KKA

2019 FEB 23 22:36:03/