Tovább folytatjuk küldetésünket

Folytatódott a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közötti együttműködés, melynek keretében növendékeink ismét segítőkészségükről tettek tanúbizonyságot.

A Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régió régióvezető helyettesével, dr. Németh Nándorral előre egyeztetett időpontban, ma délelőtt 09.30-ra érkezett meg Balatonszéplakra a kis csapat. Ezúttal a NEKA-s fiúk testi erejére és kitartására volt szükség, mert a napi eltervezett feladat keretében egy használaton kívüli, kétszintes szálloda épületéből kellett a bútorokat kipakolni. A jó állapotú ágyakat, székeket, kis szekrényeket rászoruló családoknak, oktatási intézményeknek adja majd tovább a szolgálat.

„A szeretetszolgálat munkatársaival közösen eltöltött munkás délelőttnek jó hangulata, és közösségépítő ereje volt. A máltás vezetők nagyon elégedettek voltak a gyerekek hozzáállásával, segítőkészségével és munkabírásával. Mint megtudtuk, a NEKA-s fiúk segítő munkájával Pécsre és környékére, Fonyódra, Gyulaj településre (Tolna megye), Tiszaburára (Jász-Nagykun-Szolnok megye) – ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak óvodája és általános iskolája is van – kerülnek a bútorokból.” – mondta el Fekete György, a NEKA szervezetfejlesztési vezetője.

A csapat 12.30 órakor szállt buszra és a jószolgálatban kicsit megfáradva, de lelkükben mindnyájan elégedetten nyugtázták: „Ez jó mulatság, férfimunka volt!”

Jó pihenést kívánunk a segítőkész növendékeknek és munkatársaknak: Kecskés Dánielnek, Klucsik Rolandnak, Majer Ákosnak, Nagy Tibornak, Széles Nándornak, Nagy Miklósnak és Fekete Györgynek.

2018 JAN 23 17:12:08/