Tovább robognak férficsapataink
Folytatták remek teljesítményüket a NEKA felnőtt NBI/B-ben és ifjúsági II. osztályban szereplő férficsapatai, hiszen bravúros győzelmeket arattak a nagy rivális Balatonfüred ellen. 

Sótonyi László együttese kétgólos félidei vezetés után 29-22-re nyerte, és hét forduló után továbbra is százszázalékos mérleggel áll a tabella élén. Az ifjúsági csapat küzdelmes meccsen szerezte meg a két pontot, miután 25-21-es sikert aratott. Az ifjúsági II. osztályban ugyancsak első a NEKA II.

NBI/B Nyugati–csoport – 7. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Balatonfüredi KSE U21 29–22 (13–11)

Balatonboglár, NEKA Csarnok (1-es pálya), 120 néző

Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs

NEKA: Győri K., Nagy T. (kapusok) – Bálint B. 12 (5), Vetési B. 5, Ilic Z. 4, Tóth P. 4, Balogh J. 1, Bognár N. 1, Csomor T. 1, Csordás M. 1, Czabán M., Dely M., Fábián V., Gál D., Kepess J., Péter B. Vezetőedző: Sótonyi László

Balatonfüredi KSE U21: Ágoston Á., Seprős B. (kapusok) – Vajda H. 5, Varga M. 4, Draskovics G. 3, Németh A. 3, Ág B. 2 (1), Szász B. 2, Brandt B. 1, Tóvizi T. 1, Szűcs B. 1, Határ P., Horváth H., Hutvágner Á., Kis B., Orbán B. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián

Hétméteresek: 6/5 illetve 2/1

Kiállítások: 4 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG:

Sótonyi László: "Gratulálok a csapatnak, amely a vártnál nagyobb különbséggel nyerte meg a rangadót. Pozitívum, hogy tudtam forgatni a csapatot, s egyre többen hozzátettek a jó eredmény eléréséhez."

JÁTÉKOS SZEMMEL:

Czabán Márton: „Taktikus játékkal kézben tartottuk a meccset. A védekezésünk feszes és agresszív volt, amiből könnyű gólokat szereztünk. Támadásban többnyire higgadtak és gyorsak voltunk, de sok volt az eladott labda.”

 Ilic Zoran: Rosszul kezdtük a meccset, sok technikai hibával, a ziccereket nem lőttük be. A második félidőben aztán összeállt a csapat, elkezdtünk jól játszani és sok labdát tudtunk szerezni. Gratulálok a csapatnak!

Ifjúsági II. osztály-Nyugat – 7. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – Balatonfüredi KSE II. 25–21 (12–11)

Balatonboglár, NEKA Csarnok (3-as pálya), 35 néző

Vezette: Baranyai Zsolt, Csalló Ádám

NEKA II.: Majer Á., Takács Á. (kapusok) – Zatureczki K. 9 (2), Papp B. 4, Buri A. 3, Bock M. 2, Dombi S. 2, Tárnoki M. 2, Gonda T. 1, Krakovszki Zs. 1, Szeverényi B. 1, Bognár P., Bodócs, Bozi, Jajic D., Kecskés L. Edző: Lehőcz Zoltán

Balatonfüredi KSE II.: Gátvölgyi Á., Farkas M. (kapusok) – Jánosi T. 10, Kovács B. 4, Bálint G. 2, Nagy M. 2, Fadhle H. 1, Klucsik M. 1, Valler K. 1, Horváth T., Kovács B., Kretz A., Meidlinger L., Mellák B., Szobonya B. Vezetőedző: Kiss Ákos

Hétméteresek: 2/2 illetve 2/1

Kiállítások: 4 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG:

Lehőcz Zoltán: „Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, egy taktikailag bonyolult mérkőzésen sikerült végig kezünkben tartani az irányítást. A két pont értékét növeli, hogy válogatottjaink hiányában tudtuk megszerezni. Nekik ezúton is sok szerencsét kívánok a héten rájuk váró kihívásokhoz.”

JÁTÉKOS SZEMMEL:

Zatureczki Kevin: „A mérkőzés elejébe picit bealudtunk, de sikerült felvennünk a meccs hőfokát és az első félidő végére a vezetést is megszereztük. A második félidőben a jó védekezésnek köszönhetően még nagyobb előnyre tettünk szert, és így  magabiztosan tudtunk nyerni. Gratulálok a csapatnak!”

Tárnoki Márkó: „A meccs végig nagyon szoros volt. Az első félidőben el tudtunk lépni az ellenféltől, de a félidő végére fel is tudtak zárkózni. Szünet után összeállt a védekezésünk, emiatt tudtuk megnyerni a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!”

2018 NOV 08 06:56:43/