Továbbjutás a Magyar Kupában
A NEKA női és férfi csapata is győzött, ezzel továbbjutott a Magyar Kupa 1. fordulójában. A lányok a Kozármisleny ellen nyertek 35-31-re, míg a fiúk a PEAC együttese ellen arattak 32-30-as sikert.

Női Magyar Kupa 1. forduló:

NEKA-Kozármisleny 35-31 (17-14)

V:Garai,Varasdi

NEKA: KUBINA, Szabó l.(kapusok),-Vajer 4, HORVÁTH N. 5,Mérai 1, KAJDON 5, Rónai, Faragó 2, Vámos 3, Kukucska 3, Kocsis, SZABÓ N.8/3, Bánhidi 2, Németh, Woth 2,Szöllősi

7m: 5/3, ill. 4/4                      

kiállítások:10 perc, ill. 8 perc

Eredmény alakulása: 6.p: 2-4, 11.p: 8-6,19.p: 13-9,26.p: 16-12, 37.p: 20-18, 45.p: 26-22, 51.p: 28-27,55.p: 31-31

Mestermérleg:

Kiss Szilárd: „Ma nem jó ritmusban játszottunk. Nem mindenki értette a dolgát. Nem eléggé koncentráltunk a feladatra, ezért ez ma felemásra sikerült.....!

Játékos szemmel:

Horváth Nikolett: „Az eredmény magáért beszél, védekezésünk nem olyan volt, mint szerettük volna és a támadásban is tudunk ennél többet nyújtani. Úgy gondolom, voltak szép megoldások, főleg a végjátékban tudtunk higgadtan játszani, amivel végül megnyertük a meccset. Ezekből kell építkeznünk! A hétvégi meccs lebeg a szemünk előtt, mindent meg fog tenni a csapat azért, hogy a legjobb formáját mutathassa meg a Vasasnak! Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

Szabó Nina: „Sajnos rossz felfogással játszottuk a mérkőzést, a védekezésünk a szokottnál gyengébb volt, amiből nem tudtunk építkezni. A második félidő végén sikerült kijavítanunk a hibáinkat és koncentráltan tudtuk befejezni a mérkőzést. A továbbjutáshoz gratulálok, és dolgozunk tovább.”

Férfi Magyar Kupa, 1. forduló:

Nemzeti Kézilabda Akadémia – PEAC 32–30 (16–14)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 80 néző

Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Nagy T., Takács Á. (kapusok) – Vetési B. 5 (1), Bognár N. 4, Krakovszki Zs. 4, Temesvári G. 4, Krakovszki B. 3, Bodócs M. 2, Igali G. 2, Kiss L. 2, Papp B. 2, Széles N. 2, Papp T. 1, Tárnoki M. 1, Bozi M. Vezetőedző: Sótonyi László

PEAC: Dr. Gubicza I., Rózsavölgyi L. (kapusok) – Laufer G. 9 (3), Bálint B. 6, Sebestyén Cs. 4, Bognár Á. 3, Szommer E. 3, Zuder E. 3, Hoffmann J. 1, Lipótzy M. 1, Nagy Á., Nagy T., Szomor O., Wéber T. Vezetőedző: Koleszár György

Hétméteresek: 1/1 illetve 4/3

Kiállítások: – illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Igyekeztem azoknak több lehetőséget biztosítani, akik eddig kevesebbet játszottak. Számomra remek alkalom volt a kupamérkőzés arra, hogy ezekkel a játékosokkal több játékelemet gyakoroljunk."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Temesvári Gábor: „Jól kezdtük el a meccset, sikerült egy pár gólos előnyt kiharcolnunk a gyors góloknak köszönhetően, de nem tudtuk teljesen leszakítani őket. Egész jól működött a védekezésünk, de sajnos felállt fal ellen ismét túl sok labdát eladtunk. A második félidő elején már sikerült magabiztos előnyt kiharcolni, amit egészen a végéig meg tudtunk őrizni. Jót tett nekünk ez a meccs, mert tudtunk gyakorolni, és azok a játékosok is tudtak sokat játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Gratulálok a csapatnak!”

Bodócs Marcell: „A célunk az volt, hogy gyakoroljunk és ez sikerült is. Van még miben fejlődnünk, de mindenki megtett mindent a győzelemért, nagyon örülünk, hogy behúztuk a meccset. Gratulálok az egész csapatnak!”

fotók: Tompos Gábor

2019 SZE 17 21:44:40/