U16-os Eb: a hazánkért és egymásért játszottunk
Az U16-os Európa-bajnokságon aranyérmet nyert serdülő válogatottban nyolc NEKA-játékos szerepelt Kiss Szilárd keretében, míg a szakmai stábban Seck György terapeutánk segítette a munkát. A lányok, és természetesen a szövetségi edző, Kiss Szilárd értékelte és emlékezett vissza a svédországi tornára.

Kiss Szilárd: „A torna előtt játszottunk néhány válogatottal, és több videónk is volt az ellenfelekről a felkészüléshez. Kíváncsiak voltunk, hogy meddig jutunk, és bíztunk benne, hogy jó eredményt érhetünk el. A 16 éveseknek első alkalommal rendeztek Eb-t, és jó volt látni, hogy jó úton járunk, összeszokottabbak voltunk, mint a többiek - ez előny volt - és alaptechnikában is az élen járunk. Nagyon jó a csapat, öröm velük dolgozni, és ők megdolgoztak a sikerért. Úgy kell dolgozni tovább, hogy a koncepció megfelelő, ezen az úton szeretnénk tovább menni. Remek visszajelzés számunkra, hogy több ellenfelünk is fel akarta venni velünk a kapcsolatot, hogy jövőbeni együttműködés reményében. „

Kajdon Blanka: „Nagyon jól éreztük magunkat ezalatt a három hét alatt, amelyet a válogatottnál töltöttünk. Hiszem, hogy a felkészülés ideje alatt elvégzett edzésmunka és a szuper csapatépítő programok alkották sikerünk kulcsát. Egy célja volt mindenkinek, hogy a döntőig meneteljünk, ott pedig már nyerni kell. J Az Európa-bajnokság volt a csapatunk első nemzetközi megmérettetése, mindenkinek hatalmas élmény és remek tanulási lehetőség volt, hogy különböző kézilabda-kultúrák ellen játszhattunk. A legérdekesebb meccsünk a döntő volt, ahol egy életre megtanultunk, hogy a kezdeti előny hamar elveszhet és az utolsópercig küzdenünk kell a siker eléréséért. Hittünk benne, akartuk és a hazánkért és egymásért játszottunk, ezért tudtunk nyerni. Nagyon büszke vagyok a csapatra, köszönjük az edzőknek a felkészítést és a bizalmat,és köszönet a szurkolóknak, akik a helyszínen vagy otthonról támogattak minket.”

Woth Viktória: „A göteborgi torna előtt két hetes felkészülésen vettünk részt a serdülő válogatott tagjaiként több csapattársammal is. Az, hogy velük együtt élhettem át ezt az élményt, csak még jobbá teszi azt, hisz velük dolgoztunk együtt a NEKA-nál egész évben. Mindig ott voltunk egymásnak, így ez is plusz erőt adott abban, hogy a nyári pihenés előtt még egyszer harcba szálljunk egy bajnoki címért. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a tornát, és lettünk Európa bajnokok. A többi csapathoz képest azért volt egy kis előnyünk technikailag, de az utolsó meccseken látszott, hogy ez mégsem jelent sokat. Ott látszott meg igazán, hogy a legnagyobb fegyverünk az összetartás, a kitartás és a küzdés. Ezekkel az erényekkel voltunk képesek csapatként nyerni és megszerezni az EB címet!”

Németh Imola: „Ez a torna egy hatalmas élmény volt mindannyiunknak. Gyönyörű helyen voltunk és megismerhettünk egy új kultúrát. A kéthetes felkészülés során gyorsan összerázódtunk és egy nagyon összetartó csapattá kovácsolódtunk. Nagyon jó csapatok ellen játszottunk. technikásabban gyorsabban es ötletesebben kézilabdáztunk, így jöttek a győzelmek. A döntőben simán kezdtük a meccset, ami kicsit a fejünkbe szállt, ezért a félidő után feljöttek a franciák, de a hosszabbításban mi voltunk a jobbak. EB- győztesek lettünk, mert egy csapatként játszottunk, mindenki azért küzdött, hogy együtt nyerjünk. Minden meccsen együtt élt a lelátó, a kispad és azok, akik játszottak. Nem számít, ki melyik klubból jött, ugyanúgy meg kell küzdeni a helyünkért. Mindig nagyszerű érzés felhúzni a címeres mezt, de egy Európa-bajnokságon Magyarországot képviselni leírhatatlan érzés volt. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a részese lehettem.”

Mérai Maja: „Szuper érzés volt, amikor megtudtam hogy utazom az Európa-bajnokságra, örultem, hogy 7 csapattársammal együtt tudtam a válogatottban játszani. Nagyon jól sikerült 2 hetes edzőtáborunk után egy összeszokott csapat lettünk. Célunk a végső győzelem volt. A fenomenális védekezésünknek és részben jó támadásunknak köszönhetően 10 gólos győzelmet arattunk Románia ellen, ezzel bejutva a döntőbe. A francia csapatot ismerve azt hittük könnyebb dolgunk lesz, de egy izgalmas és küzdelemmel teli meccset játszottunk ellenük. Ezen a mérkőzésen néhány hiányosságunk kijött, de ennek ellenére sok erényünket is megmutatta. Nagyon jó volt látni, ahogyan a négy nemzet együtt táncolva és énekelve ünnepelt. Köszönjük az edzői stáb munkáját, gratulálok a csapatnak ez egy ÖRÖK emlék marad.”

Vámos Míra: „Nagyon friss még az élmény így nehezen tálalok rá szavakat. A felkészülés elején megtaláltuk a közös hangot a pályán és azon kívül egyaránt. Ehhez nagyban hozzájárult az a tény, hogy nem titkolt célunk volt a végső győzelem. Eleget téve a magunkkal szemben felállított elvárásoknak - egy nagyon kemény és agresszív román csapatot legyőzve - bejutottunk a döntőbe. Egy végletekig izgalmas mérkőzést játszottunk a franciákkal, ami sok hiányosságunkra és erényünkre fényt vetett. Örök emlék marad az ünneplés, és különösen felemelő érzés, hogy a franciák egy ilyen mérkőzés után is mosolyogva, nevetve táncoltak és énekeltek velünk. Továbbá szeretnek gratulálni az egész csapatnak ezért a fantasztikus teljesítményért, és természetesen Majának és Blaninak a különdíjakhoz, megérdemeltétek!! Jó pihenést mindenkinek a nyár további részére!

Hibácska Blanka: „Nagyon jól éreztem magam személy szerint, fantasztikus érzés volt a válogatott színeiben játszani. A tornára 2 hetes edzőtáborral készültünk, és ez meg is látszott, formába került a csapat. Sokat jelentett, hogy a NEKA-ból ennyiünknek sikerült bekerülnünk a válogatottba, mert egész évben együtt edzettünk, játszottunk, de a felkészülés alatt a többiekkel is sikerült összeszoknunk az edzések és a csapatprogramok miatt.”

Bánhidi Barbara: „Fantasztikus volt ilyen környezetben játszani. Számunkra szokatlan volt a lebonyolítás rendszer, ehhez próbáltunk meg alkalmazkodni, ami érzésem szerint jól sikerült, mérkőzésről mérkőzésre éreztük annak a lehetőségét. hogy ha folyamatosan fejlődünk, akkor esélyünk van eljutni a döntőig. A csapat összjátékára komoly hatással volt - attól függetlenül hogy a győri társakkal is kezdjük megismerni egymást - az a tény hogy a NEKA-ban hét társammal hosszabb ideje játszunk együtt és ahogy a bajnoki címünk is bizonyítja komoly fejlődést értünk el. Magam és a társaim nevében ezúttal szeretnék köszönetet mondani mindazon embereknek, akiknek munkája benne van, mert ez az eredmény az ő érdemük is. Az egész csapatnak köszönöm ezt a fantasztikus hetet, ezt az eltökélt és végtelen harcos játékot.”

Faragó Luca: „Nagyon jó érzés volt egy nemzetközi tornán részt venni a válogatott színeiben. Egész évben készültünk, de az EB  előtti két hétben először Balatonbogláron, majd Győrben voltunk edzőtáborban. Véleményem szerint mi sokkal jobban összeszokott csapat voltunk, mint a többi rivális. A játékunkon sokszor meglátszott, hogy a NEKA-n együtt játszunk. Szeretném megköszönni a szurkolást mindenkinek!”


2018 JÚL 08 17:21:15/