Új gyógytornászok a NEKA-n

Két új gyógytornász csatlakozott a Nemzeti Kézilabda Akadémia szakmai stábjához. Aigner Mariann és Glázer Patrícia fiatal, és rendkívül ambiciózus szakemberek, akik rövid idő alatt megtalálták a közös hangot a növendékekkel. Tóth Péter Zoltánnal immár hárman tartják az edzéseket, a prevenciós és a rehabilitációs foglalkozásokat.

Aigner Mariann Zalaegerszegen végzett, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában. Az ott kapott szemlélet megtanította őt a szakma szeretetére és az alázatra. 

Mindig is a gyerekek irányába szerettem volna orientálódni és az Akadémia egy nagyon jó lehetőség erre. Szeretném én is kivenni a részem az útmutatásban és szeretnék segíteni nekik, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák a pályán és az életben egyaránt. Szakmai szempontból legfőképp a prevenciót emelném ki. Kell egy biztos alap, amelyre építkezhetünk, de ennek ellenére adódhatnak sérülések, mellyel értékes időt veszíthetnek a játékosok. A szakmai stáb igen sokrétű, mindenkitől van mit tanulni. Úgy gondolom, a csapatmunka elengedhetetlen ahhoz, hogy fejlődni tudjunk” – mondta el Aigner Mariann.

Glázer Patrícia gyógytornászként végzett a Semmelweis Egyetemen. A sport, a mozgás végig kísérte egész életét, hiszen 11 évet a tánc világában töltött el, majd hobbi szinten futott és röplabdázott. 

„Emberileg és szakmailag is mindig az egyik legfőbb célom volt mások támogatása, segítése. Az élet minden területén nagyon céltudatos és elkötelezett vagyok. Gyógytornászként a maximalizmusom mellé egy kis szigorúság is társul, arra törekszem, hogy egy jó bizalmi kapcsolatot alakítsak ki mind a játékosokkal, mind a kollégákkal" – mondta el Glázer Patrícia.

Az Akadémia gyógytornászai szerint a mai élsport eredményessége nagyban függ a modern sporttudomány napi szintű fejlődésétől. Nemzetközi szinten úgy tudunk az élvonalbeli nemzetekkel lépést tartani, ha nyitottak vagyunk az új fejlesztésekre a régi, jól bevált módszerek mellett.

2017 SZE 06 19:49:07/