Új idény, új kihívások
Kíváncsi fiatalok, érdeklődő hozzátartozók és egymást boldogan üdvözlő régi akadémisták töltötték meg a NEKA Sportcsarnokot a 2019/2020-as tanév megnyitóján. A mozgalmas első nap programjai közé tartozott az iskolai beiratkozás, a kollégiumi beköltözés és a szülői értekezletek, melyeken edzők, nevelőtanárok fogadták a játékosokat és családjukat.

Az akadémia életében immár hetedik alkalommal megrendezett évnyitón a felszólalók köszöntő beszédében az akadémia egyre nagyobb elismertsége, a minőségi képzés és a kiváló eredmények szerepeltek, hozzátéve azt, hogy minden évben jobbnak kell lenni és nem szabad semmit sem „rutinból”, megszokásból végezni.

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Nemzeti Kézilabda Akadémia sporttudományos és szakmai főigazgatója már a jövőbeli célokat vázolta fel.

„Egyedülálló siker volt, hogy az elmúlt szezonban mind a négy bajnoki rájátszásban döntőbe jutottak a NEKA csapatai, a képzésben ugyanakkor egyfajta koncepcióváltás lesz. A szakemberek segítségével és a Testnevelési Egyetem által nyújtott sporttudományos háttérrel arra törekszünk, hogy a korosztályos sikerek megtartása mellett a súlypontot az életkornak megfelelő képzés további hangsúlyozásával afelé toljuk el, hogy a sportolók felnőtt korukra legyenek leginkább alkalmasak a maximális fizikai és technikai teljesítmény kifejtésére.”

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője hangsúlyozta, hogy az itt követett napirend és szabályozott életmenet a későbbiekben is segíteni fogja a sportolókat:

„Sok fiatal kicsit más világba csöppen, remélem, hogy a fejlődésükön látszani fog, mennyit foglalkozunk, dolgozunk velük és a tehetségük ennek köszönhetően végül teljesen kibontakozhat. Azt tapasztaljuk, hogy az idősebb diákjaink a mentalitásukat, hozzáállásukat átadják a fiataloknak, egyfajta mentori szerepet töltenek be, és a hangulatot, a NEKA kultúrát átadják az újoncoknak.„

Az iskolák vezetői az oktatásról, míg a Sikler Gyula kollégiumi intézményvezető a beköltözéssel kapcsolatos tudnivalókról beszélt, míg Hajdu János sportszakmai vezető a képzés jellemzőit és a diákokkal szembeni elvárásokat részletezte.

Az évnyitó zárásaként az eskütétel következett, a serdülőválogatott tagja, Csíkos Luca olvasta fel a fogadalom szövegét.

fotók: Tompos Gábor

2019 JÚL 28 20:47:41/