Új munkatárs a NEKA-nál: dr. Woth Péter edző

A Nemzeti Kézilabda Akadémia női szakágának edzői stábjához csatlakozik az új tanévben dr. Woth Péter. A kiváló szakember Székesfehérváron, a középiskolában kezdett el kézilabdázni, majd a Testnevelési Egyetem következett, ezután a Szolnok NBI-es felnőtt csapatában játszott.  A Szombathelyi Egyetemen 19 éven át tanított és vezette az NBI/B-s női kézilabdacsapat edzéseit. Fő oktatott tárgyai a kézilabdázás és strandkézilabdázás voltak, majd miután 2002-ben ledoktorált jogászként, az oktatott tantárgyak sora kiegészült. Külsős óraadóként még most is részt vesz a sportmenedzsment és sportmarketing tanításában.

„Ötödik éve járom a Dunántúlt, Veszprémben utánpótlás szakmai igazgatóként dolgoztam, Nagykanizsán és Marcaliban a felnőtt és junior csapatot irányítottam, mostantól pedig Balatonboglár lesz a székhelyem. Az edzői munka mellett pályázatokat írok, rendezvényeket szervezek és képességfejlesztő egyéni edzéseket is tartok, emellett az Európai Uniónál szakértőként segítem az Erasmus plus ifjúsági és sportprogramot” – mondta el Woth Péter.

Bohus Bea mellett évek óta dolgozom a magyar leány serdülő-válogatottnál, így az edzőtáborozások alkalmával már voltak személyes tapasztalataim az Akadémiával kapcsolatban. Ismerem azt a munkát, ami a lány szakágnál folyik, és teljesen azonosulni tudok azokkal a gondolatokkal, amik az itt folyó képzést átfogják, jellemzik.”

Sokat dolgoztam fiatalokkal. Alapvetően a képzést tartom a legfontosabbnak, azt, hogy kiből milyen ember, milyen sportoló válik. Ha ezt jól csináljuk, akkor meglesz az eredmény, hiszen ha sok jó játékosunk van, az biztosan sikerre vezet. Utánpótlás-nevelésben a leglényegesebb, hogy egyénenként hogyan tudnak ők működni, és hány olyan játékost tudunk kinevelni, akik magasabb szinten is megállják a helyüket és a kézilabdasport érdekeit szolgálják”.2016 AUG 10 14:15:11/