Új munkatársak a NEKA-n
Két új munkatárs, Kele Kristóf gyógytornász és Bálint Sándor terapeuta csatlakozott a NEKA szakmai stábjához.

Két új munkatárssal bővült a Nemzeti Kézilabda Akadémia szakmai stábja. Bálint Sándor terapeutaként dolgozik a jövőben, míg Kele Kristóf a gyógytornász-csapathoz csatlakozik.

A 24 esztendős Kele Kristóf gyógytornász-fizioterapeuta szakirányon végzett tavaly a Pécsi Tudományegyetem Zalaegerszegi Képzési Központjában. Szakdolgozatát a zalaegerszegi röplabda- csapattal kapcsolatban írta, mostantól pedig a NEKA kézilabdázóinak rehabilitációját segíti.

„Nagyon jól érzem magam az Akadémia rehabilitációs részlegén, ahol minden körülmény adott ahhoz, hogy professzionális kezeléseket biztosítsunk sérült sportolóink számára. Nagy segítséget jelent a rendelkezésre álló eszközpark valamint az összehangolt csapatmunka. Az örömön túl, kifejezetten inspiráló számomra az, hogy olyan sportolókkal dolgozhatom együtt, akik maximálisan motiváltak rehabilitációjukban és nyitottak a szakmánk által kínált lehetőségekre.” – mondta el honlapunknak új szerepkörével kapcsolatban Kele Kristóf.


Bálint Sándor 1996 óta él Balatonbogláron, korábban a helyi gyermekotthonban foglalkozott hátrányos helyzetű gyermekek gondozásával, nevelésével és társadalmi beilleszkedésük elősegítésével. Svéd-, relaxáló-, és talp-reflexzónás masszázs, valamint lágy csontkovácsolás képzéseket végzett, a terapeuta-stáb tagjaként dolgozik majd az Akadémián. Sándor a NEKA kollégiumban is vállal feladatokat, ahol ifjúsági- és gyermekfelügyelőként segíti a nevelést és az oktatást.

„A sport gyermekkorom óta meghatározó szerepet töltött be az életemben, de egy sérülés miatt a karrierem korán véget ért. A csapatmunka híve vagyok, kreatív, konstruktív, pozitív személyiségű embernek tartom magam. Szeretem a kihívásokat és a tudásom továbbfejlesztésére törekszem.  A kézilabda gyermekünk által – aki a Veszprém utánpótlás csapatának, majd a Balatonfüredi KC-nak volt játékosa – mindig is szerves részét képezte életünknek." – mesélte magáról Bálint Sándor.

A balatonboglári szakembert saját bevallása szerint fantasztikus munkakörülmények, tapasztalt, elhivatott kollégák és motivált gyermekek fogadták az Akadémián. Úgy érzi könnyen ment a beilleszkedés, amiben munkatársai és az akadémisták egyaránt sokat segítettek neki. Munkája során a bizalom megteremtése és a jó kapcsolat kialakítása számára az elsődleges szempont. A kollégiumban pedig biztonságot, támogatást és segítséget szeretne nyújtani a fiataloknak, akik családjuktól távol élik mindennapjaikat.


2019 JAN 22 08:06:48/