Új munkatársak a NEKA-nál

Két új kolléga csatlakozik a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatához: Kopornyik Zsolt edző, és Tóth Péter Zoltán gyógytornász-fizioterapeuta nyáron csatlakozik a NEKA szakmai stábjához.

Kopornyik Zsolt 21 éves kora óta edzősködik, és több klub másodedzője, illetve utánpótlás-vezetője volt. A 32 éves szakember Balmazújvárosból érkezik a NEKA-hoz, előtte Kecskeméten, Csurgón és Orosházán dolgozott. Több mint húsz korosztályos országos bajnoki döntőt játszott a csapataival, emellett a serdülő és ifjúsági válogatottak mellett is dolgozott, több világversenyen vett részt. Jelenleg a Gyurka János vezette férfi junior válogatott másodedzője. Közösen vezették sikerre az U18-as ifjúsági válogatottat amely 2014-ben Európa bajnoki ezüstérmet nyert Lengyelországban.

„Az Akadémia több edzőjével is együtt dolgoztam korábban, így ismerős környezetbe kerülök. Ismerem az itteni, folyamatosan fejlődő infrastruktúrát, amely egyedülálló az országban, és ami megteremti a magas színvonalú munka feltételrendszerét”.

Augusztus 1-től gyógytornászként kezdi meg munkáját az Akadémián a 29 éves Tóth Péter Zoltán, aki a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Központjában államvizsgázott. Korábban már két nyarat töltött a NEKA-nál, így ismeri a körülményeket és a növendékek többségét.

„Rendkívül jó közösségben dolgozhattam Balatonbogláron, és mindig nagyon fájó szívvel hagytam el az Akadémiát nyár végén. Alig várom, hogy munkába álljak, szeretnék hasznos tagja lenni a NEKA stábjának”.

Tóth Péter Zoltán 18 éves korában kezdett el dolgozni kapuedzőként. Majd több kitérő után a REAC utánpótláskapusait edzette, eközben a felnőtt NB II-es csapatban futballozott. Egyetemi tanulmányai alatt több szakmai tanfolyamot elvégzett (Fit-ball a fizioterápiában, Trigger Point Performance MCT kurzus, k-active tape kezdő, haladó, sport kurzusok, Dr. Terrier szerinti ízület és lágyrész mobilizáció I-III.), és több más technika megtanulását tervezi, hogy minél szélesebb látókőrrel rendelkezzen szakmájában. Egy-egy évet a ZKK és a ZTE Fc utánpótlás csapatainál töltött ahol egy sérülésmegelőző programban vett részt.


2016 JÚN 06 15:40:20/