Új rendszerben zajlanak a felmérések
Elkezdődtek az év eleji felmérések a Nemzeti Kézilabda Akadémián. 

A diákok teljesítményének vizsgálatát immár a teljesítményfokozásért felelős Egészségügyi csoport új vezetője, Szabó András irányítja és kontrollálja.

„Sok dolgot tartottunk meg a rendszerben, de a felmérések rendjében történt némi változás is. Két részre osztanám a tesztelési folyamatokat: az egyik a kifejezetten az egészségügyi stábunk által végzett mérések, amelyek úgynevezett mozgásminta-, mobilitás- és törzsstabilizációs tesztek és tesztprotokoll lesznek. A másik terület, ahol a teljesítménytesztek zajlanak, a többi között a felsőtest és a Core-izmok erejének méréséből áll, illetve agilitás-tesztek is bekerültek a programba (5 m futás, 10 m futás, 505 teszt, 20 méteres ingafutás).

Újítás az is, hogy online módon, folyamatosan monitorozzuk Polar-rendszerünk segítségével a játékosok teljesítményét, tehát a pulzus értékekből meghatározható például az aerob és anaerob küszöb, ezáltal sokkal perszonalizáltabbá tehetjük a játékosok edzését.

Az eredmények kiértékelése napokon belül megtörténik, egy adatbázist hozunk létre, majd a hasznos információkat kinyerve elemezzük a hiányosságokat és erősségeket, a mérési eredményeket pedig természetesen az edzők rendelkezésére bocsájtjuk.” – mondta el Szabó András.

A tesztek gyakorisága szintén módosult, hiszen először a felkészülés első hetében mérik fel a sportolókat, majd 4-5 héten belül a felkészülés lezártával egy visszamérést végeznek a szakemberek, végül az edzőkkel egyeztetett időpontban, várhatóan a szezon végén egy újabb tesztelés következik.

2018 AUG 03 15:53:36/