Új utakon a bemelegítésben
Szücs Martin, a NEKA erőnléti edzője volt a Szigetszentmiklóson rendezett hétvégi területi edzőtovábbképzés egyik előadója. A Pest Megyei Kézilabda Szövetség és az MKSZ Nemzetközi Edzőképző Központja által szervezett esemény a Kreativitás és Innováció címet viselte, ennek jegyében tartották bemutatójukat a szakemberek is.

Szücs Martin a „technikai képzés” elnevezésű modul keretében új, kreatív bemelegítési gyakorlatokat szemléltetett a helyi leánycsapat közreműködésével a jelenlévők számára.

„Az előadásomban új eszközöket és módszereket igyekeztem bemutatni, amiket a Nemzeti Kézilabda Akadémián rendszeresen alkalmazunk az edzések és mérkőzések előtt. Ezen kívül a pálya térszerkezetének kreatív és változatos kihasználásának lehetőségeit és más sportágak mozgásainak, játékelemeinek, alkalmazását igyekeztem bemutatni. Beszéltem a NEKA-n is alkalmazott új szemléletről, módszerekről, kiemeltem melyik edzőtől származik egy-egy információ, és mit változtathatnak azokon a jövőben. A RAMP protokoll (Raise, Activate, Mobilize, Potentiate) szerint építettem fel a bemelegítést, bemutatva, hogy az egyes szinteken, ízületenként lebontva, mire kell különösen figyelni. Az előadás után többen is kerestek és információkat kértek erről a területről, ezért vélhetően hasznos volt a részvételem – foglalta össze a programot Szücs Martin.

 


2019 SZE 03 16:03:13/