Újabb játékosaink folytatják az élvonalban!
Hivatalossá vált, hogy a Nemzeti Kézilabda Akadémia három végzős férfi kézilabdázója – Gábor Marcell, valamint Simotics Mátyás és Váczi Milán – NBI-ben szereplő csapatokhoz, a Ceglédhez, illetve a Budakalászhoz igazolt.

A jelenleg a férfi junior válogatottal a szlovéniai Eb-n szereplő Gábor Marcell a Cegléd együtteséhez szerződött, és természetesen a minél több játéklehetőségben bízik.

„Először is nagyon örültem a Cegléd megkeresésének, hiszen egy első osztályú csapatról van szó, ahol sokat tudok majd fejlődni. Ahogy tudom, eléggé kicserélődik a csapat tavalyhoz képest, így nem ismerek sok mindenkit, de nem félek a beilleszkedéstől. Remélem, hogy egy nagyon jó szezonom lesz, ahol minél többet tudok majd játszani és a csapat is minél előrébb fog végezni a bajnokságban” – mondta el kiváló bal átlövőnk, Gábor Marcell.

A CYEB Budakalász csapata két kiváló játékosunkat, Simotics Mátyást és Váczi Milánt szerződtette, és a Váctól korábbi növendékünk, Török Ádám is átteszi a székhelyét a klubhoz.

„A Diákolimpia debreceni döntőjére utaztunk, amikor Hajdu Jani bá említette, hogy a Budakalásznak szüksége van beállóra. Hamarosan lehetőségem nyílt egy kétnapos próbajátékon való részvételre, ami nagyon pozitív benyomást keltett bennem. Szimpatikusak és segítőkészek voltak a srácok és az edzők is, akik ezt követően jelezték, hogy szeretnének velem dolgozni a következő szezonban. Döntésemben Gyurka Jani bá is támogatott, akinek köszönettel tartozom azért, hogy idáig eljutottam. A legjobb tudásom szerint fogom erősíteni a CYEB Budakalász csapatát!” – nyilatkozta Simotics Mátyás.

„A Budakalász játékosait már azelőtt ismertem, mielőtt megkerestek a vezetők az ajánlattal. A testvérem már három éve tagja az egyesületnek, és amikor tehettem, megnéztem a mérkőzéseit. Néhány alkalommal meg is invitáltak a meccsek utáni kisebb összejövetelekre, ahol közelebbről is megismerkedhettem a csapat tagjaival. Hamar befogadtak és idővel úgy éreztem, hogy egy kölcsönös szimpátia alakult ki. Amikor aztán konkrétan rákérdeztek, hogy lenne-e kedvem itt játszani, akkor szüleim és testvérem véleményét is kikérve döntöttem, és igent mondtam a felkérésre. Úgy gondoltuk mindannyian, hogy ez egy nagyon jó lehetőség a további fejlődésemhez, és a tapasztalatszerzésre. Itt sok fiatal kapott és kap játéklehetőséget, ami részben közrejátszott abban, hogy ehhez a csapathoz igazoljak. Emellett közel áll hozzám az a játékstílus és felfogás, amit képviselnek" – mesélt az új csapathoz való szerződéséről Váczi Milán.

Az idei végzősök közül Kerkovits Gyula (Csurgó), Gábor Marcell (Cegléd), Simotics Mátyás (Budakalász), Váczi Milán (Budakalász), Horváth Laura (Budaörs), Szabó Kitti (Vác), Vörös Szimonetta (Eger) élvonalbeli szerződése vált publikussá.

Valamennyi növendékünknek sok sikert kívánunk a jövőben is!

2018 JÚL 21 07:18:01/