Újabb klasszis erősítés
A korábbi 102-szeres válogatott kézilabdázó, Zsigmond György játékosmegfigyelőként csatlakozott a NEKA szakmai stábjához

A Fotex Veszprémmel tizenegy bajnoki címet és 12 kupagyőzelmet aratott egykori beállós, a világbajnoki 4. helyezett magyar válogatott tagja, elsősorban az akadémia férfi szakágának munkáját segíti a jövőben. A 49 éves  szakember örömmel vállalta a felkérést, és ahogy fogalmazott, lelkesen vetette bele magát a munkába.

„Korábbi játékostársam és barátom, a NEKA-nál vezetőedzőként dolgozó Sótonyi László kezdeményezésére indultak meg az egyeztetések. A női szakágnál jól működik a fiatal tehetségek országos szinten való felfedezése, ezért vetődött fel ennek szükségessége a férfiaknál is. Örülök, hogy csatlakozhattam egy remek csapathoz, és természetesen azon leszek, hogy tudásom legjavát nyújtva segítsem az edzők munkáját. Szeretem a kihívásokat, és a kommunikáció sem jelent gondot, ezért lelkesen vágtam bele az új feladatokba” – beszélt a kezdetekről Zsigmond György.

Az elmúlt hetekben egyre határozottabban körvonalazódott az új játékosmegfigyelő tennivalóinak köre, amelyhez a NEKA fiatalabb csapatainak erősítése mellett, az idősebb játékosok felfedezése is hozzá tartozik.

„A pályán eltöltött húsz évnek köszönhetően rengeteg tapasztalatot szereztem, és ez az elismertség, illetve ismertség, a fiatal tehetségekkel, klubokkal való kapcsolatfelvételnél is segít. A mesterrel, Kiss Szilárddal együtt több helyen jártunk az elmúlt időben, láttunk is ígéretes, a korosztályukhoz képest kiemelkedő tudású gyerekeket, akik részt vesznek majd a nyári táborunkon. Ígéretes munkába kezdtünk, reméljük, rövid időn belül kézzelfogható eredményekről számolhatunk be” – összegezte az eddigi tapasztalatait és terveit Zsigmond György.

2019 MÁJ 10 12:24:29/