Újabb siker a norvégok ellen

Második felkészülési mérkőzését is megnyerte női ifjúsági kézilabda-válogatottunk a norvégok ellen Balatonbogláron. Az első félidőben a vendégek voltak eredményesebbek, de a magyar csapat tartotta magát, fordított és végül megérdemelten nyert 25-20-ra.

A mérkőzést megilletődötten kezdték a magyarok, és 5-1-es vendégvezetésnél Bohus Bea időt is kért. Ezt követően rendeződtek a sorok, javult a védekezés és a szünetben már szoros volt az állás.

Fordulás után a támadásunk is feljavult, a norvég védelem gyakran csak szabálytalanul tudta megállítani játékosainkat, a megítélt hétmétereseket pedig Pál Tamara értékesítette. A meccs hajrájában egyre nőtt a különbség, és végül értékes győzelmet arattunk a skandinávok ellen, akik az EYOF-on is csoportellenfeleink lesznek.

Bohus Bea: "Négy napja vagyunk együtt a lányokkal, most kezdtük el a felkészülést, igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni a két mérkőzésen. Fontos ez a két győzelem, mert úgy láttam, hogy nem volt bennünk kishitűség, és komoly norvég előnynél is magabiztosan játszottak a játékosok, tudtak küzdeni, váltani ha kellett, ez fontos fegyvertény. Edzőként jó volt látni, ki az, aki egy rossz kezdés után megrázza magát, és úgy megy vissza az időkérés után, hogy felszántja a pályát és lehet rá számítani. Sajnos több felkészülési mérkőzésünk nem lesz az EYOF-ig, de igyekszünk lemérni, hol tartunk. Most egy 18-as kerettel dolgozunk, 15 játékost nevezhetünk, nem lesz egyszerű a keretszűkítés."

Ifjúsági női válogatott kézilabda-mérkőzés:

Magyarország – Norvégia 25-20 (10-11)

Magyarország: Magera Noémi, Szabó Dóra, Herczeg Lili (kapusok), Albek Anna, Schatzl Natalie 1, Kácsor Gréta 1, Tóth Nikolett 1, Simon Armilla 3, Póczik Kata, Vámos Petra, Varga Emőke, Afentáler Sára 2, Mihály Petra, Arany Rebeka 2, Pál Tamara 13 (9), Kuczora Csenge 2, Gerháth Kincső, Szilovics Fanni, szövetségi edző: Bohus Bea

Norvégia: Skogstrand, Svendsberget 2, Hove 4, Kjolholdt, Deila 2, Graum, Svele 1, Alver 1, Deila, Hernes, Figenschau 4, Nordvang 1, Hagerup, Novak 5, Hogset, Arnesen, szövetségi edző: Jensen Paal Oldruo

Hétméteresek: 11/9, illetve 2/1

Kiállítások: 0, illetve 4 perc

2017 JÚN 29 21:26:26/