Újra lendületben
Török Ádám első bajnoki mérkőzése remekül sikerült a CYEB Budakalász kézilabdacsapatának színeiben. Öt gólt szerzett a bajnok MOL Pick Szeged elleni találkozón.

A Balatonbogláron töltött akadémista éveket követően, 2017-ben a Váci KSE színeiben kezdte meg felnőtt karrierjét Török Ádám. A fiatal játékos a 2018/19-es szezon kezdetén szerződött a budakalászi gárdához, ám a klubváltás korántsem volt zökkenőmentes. Makacs sérülése miatt, amely már korábban is hátráltatta, ősszel egyetlen találkozón sem léphetett pályára. A nehézségek azonban mára már a múlté, s egyre jobb formában várja a tavaszt.

„Már Vácon is fájt a lábam, de ott nem jártak a baj eredendője után. Budakalászra érkezve sem javult a helyzet, ezért elküldtek röntgenre, és fáradásos törést állapítottak meg a sípcsontomban. Hónapokig pihentetnem kellett a lábam, így csak a pálya mellől nézhettem a fiúkat. Nagyon nehéz pillanatok voltak ezek” – emlékezett vissza Ádám a kezdeti nehézségekre.

A Budakalász több fiatal magyar kézilabdázót foglalkoztat, akik megfelelő játéklehetőséget is kapnak Forgács Gyula vezetőedzőtől, ezért Török Ádám is bizakodóan tekint a jövőbe:

„Tudtam, hogy jó a közösség, bíznak a magyar tehetségekben, a szintén NEKA-s Simotics Mátyás és Váczi Milán is itt játszik, ezért örültem annak, hogy ide igazolhattam. Jó úton haladunk, ha a szezon végén megszereznénk a 9. helyet, elégedettek lennénk. Ezért dolgozunk, s most már én is százszázalékos állapotban érzem magam. Remélem én is hozzájárulhatok majd a csapat sikeréhez, bízom benne, hogy tavasszal újra lendületbe jövök.”

Ádám első NBI-es szezonja korántsem a terveinek megfelelően sikerült, mégsem csalódott, hiszen sok értékes tapasztalatot gyűjtött.

„Az akadémián nagyon jó felkészítést kaptunk, a fizikális különbséget azonban meg kellett szoknom. Az élvonalban nagyobbak és erősebbek a játékosok, mint utánpótlás vagy NB1/B-s szinten. Azt javaslom a mostani végzősöknek, ha felnőtt csapathoz kerülnek, bátran játszanak, mutassák meg mit tudnak és legyenek szorgalmasak. Tegyék oda magukat az edzéseken vagy végezzenek külön munkákat, s akkor minden rendben lesz.”

fotó: Cseh Péter

2019 FEB 10 20:04:42/