Ünnepélyes NEKA-évnyitó

A Nemzeti Kézilabda Akadémia 2013-as megalakulása óta immár az ötödik bajnoki szezont kezdik el idén növendékeink. Az ünnepélyes évnyitón résztvevő új diákok csillogó szemmel ültek a NEKA-Sporcsarnokban, mely hamarosan az edzések és a mérkőzések helyszíne lesz. Nem voltak jelen a különböző világversenyeken szereplő diákjaink és edzőink, így a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon aranyérmes női válogatott, a 7. helyen végző fiúcsapat tagjai, de a junior férfi vb-n és női Eb-n résztvevő kézilabdázók és szövetségi kapitányok is külföldön szerepeltek még.

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, az Akadémia szakmai és tudományos főigazgatója, a Testnevelési Egyetem rektora kiemelte, hogy a már meglévő, és a jövőben épülő létesítmények Európában is egyedülálló feltételeket biztosítanak a fiatalok képzéséhez.

Az iskolaigazgatók tájékoztatása után Nagy Miklós, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Kollégiumának új igazgatója mondta el a következő idényben érvényes szabályokat, majd a bajnoki szezon feladatairól is szó esett. Ez utóbbiakat ifj. Kiss Szilárd és Imre Vilmos ismertette a női, illetve a férfi szakág nevében.

Dr. Kersch Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese elismerően szólt a NEKA eddigi sikereiről, és kiemelte, hogy a jövőben is minden támogatást megkap az Akadémia az MKSZ-től.

A különböző adminisztrációs teendők után megtörtént a beköltözés, július 31-gyel pedig elkezdődött a 2016/17-es bajnoki szezonra való felkészülés.

Fotó: Tompos Gábor

2017 AUG 02 11:22:53/