Ünnepi műsorok az 56-os megemlékezések jegyében

A Nemzeti Kézilabda Akadémia alapértékei között szerepel a hagyományok tisztelete, ennek megfelelően több diákunk is szerepet vállalt az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezéseken.

A Boglári Kollégium október 20-án a helyi művelődési házban emlékezett meg a jeles évfordulóról. A színvonalas műsort a NEKA növendékei, Blaskó Viviána, Gábor Marcell, Kecskeméti Tamás, Kerkovits Gyula, Kovács Márk, Nánai Fruzsina Emma, Somlai Rita, Tóth Márk, illetve Pákolicz Milán, Vajda Lili és Lukács Noémi adták elő. A műsort rendezte és a diákokat felkészítette Kádi Zsófia tanárnő, a hang és fénytechnikát Nagy Miklós tanár úr biztosította.

A Mathiász János Szakgimnázium és Szakközépiskolában szép hagyomány, hogy a 10. osztályos tanulók rendezik az ünnepi műsorokat. Idén az ötvenhatos megemlékezésre a 10. G (akadémista) osztály rendezésében készült előadás, melyet Császár Biró Livia Gabriella tanárnő állított össze. A 10 G osztály tanulói között szintén több NEKA-s növendék közreműködött: Blaskó Viviána, Herczeg Lili Mónika, Kukucska Viktória, Menyhei Csenge, Nagy Barbara, Osvai Fanni, Somlai Rita, Veress-Filep Boglárka Orsolya és Vólent Laura mellett a fiúk, Bálint Bence, Bárdos Máté, Bátky Bence, Gáspár Attila, Győri Kristóf, Győrvári Tamás Zoltán, Kollonay Zoltán, Kovács Gergő Péter, Majer Ákos, Major Márk, Pálfi Dominik Patrik, Tasi Dániel, Tóth Péter, Újvári Roland és Zatureczki Kevin Attila szerepeltek a műsorban.

„Köszönöm szépen, hogy az Akadémia, rugalmas hozzáállásával lehetővé tette a gyerekek szereplését ezen az eseményen. Külön öröm számunkra, hogy mennyien megtisztelték jelenlétükkel közületek szerény előadásunkat. A gyerekeket ügyességükért osztályfőnöki dicséretben részesítettem” – mondta el Császár Biró Livia Gabriella tanárnő.

Fotók: Mathiász

2016 OKT 28 08:26:29/