Uros nagy lépései
Korábbi játékosunk, Borzas Uros remekül beilleszkedett a Grundfos Tatabánya felnőttcsapatába, és az elmúlt néhány hét alatt két színtéren, a hazai, valamint a nemzetközi mezőnyben egyaránt bizonyíthatott. 

A vezetőedző, Vladan Matics eddig minden mérkőzésen bizalmat szavazott a Telekom Veszprémtől januárban igazolt 19 éves kézilabdázónak, ő pedig igyekezett is élni a lehetőségekkel.

Borzas Uros tavasszal az EHF-kupa valamennyi csoportmérkőzésén szerepelt, remek megoldásai mellett hat meccsen 8 gólt szerzett. A hazai élvonalban öt találkozón lépett pályára és kilencszer talált az ellenfelek kapujába. A fiatal játékos érthető elégedettséggel beszélt honlapunknak az utóbbi időszakról:

„Már az átigazolásomkor is elmondtam, hogy nagyon megtisztelő számomra ez az ajánlat. Nagyon jól érzem magam Tatabányán, jó a csapat, az öltözőben remek a hangulat és nem utolsó sorban biztosított számomra a fejlődési lehetőség. Sokat tanulhatok a társaimtól és a szakmai stábtól. A közösség nagyon egymásra talált, ez természetesen az elmúlt hetek fantasztikus győzelmi sorozatának is köszönhető.”

Borzas Uros a Nemzeti Kézilabda Akadémia után a veszprémieknél ismerkedhetett meg az élvonalra jellemző színvonalra és tempóra. Az EHF-kupaszereplés azonban még ezen is túltett, s újabb előrelépést jelentett számára.

„Nagy élmény a nemzetközi mezőnyben kipróbálnom magam, rengeteg tapasztalatot szereztem ezeken a mérkőzéseken. Ilyenkor szembesül az ember a hiányosságokkal, és a pótolni való dolgokkal, de ez ösztönöz is arra, hogy nap mint nap a fejlődésért dolgozzam. Amikor a pályán vagyok, igyekszem kihasználni a lehetőségeimet, és mindent megteszek, hogy segítsem a csapatomat a céljaink elérésében – összegezte eddigi tapasztalatait Borzas Uros.

A Tatabánya ma délután 18 órától a Mezőkövesdet fogadja, a bajnoki mérkőzésen Borzas Uros korábbi NEKA-s társai, Győri Kristóf és Mikita Bence ellen is bizonyíthat.

fotó: Grundfos Tatabánya Kézilabda Klub

2019 ÁPR 03 12:17:40/