Úton az ifjúsági vb felé
Elindult Lengyelországba, az U18-as világbajnokság színhelyére női ifjúsági kézilabda-válogatottunk. 

A magyar csapat a 24 csapatos mezőnyben a B-csoportban szerepel majd Dánia, Egyiptom, Svédország, Chile és Horvátország mellett, az első mérkőzésünkön, kedden 16 órától a svédek ellen kezdünk.

„A keret összeállt, nagyon jól dolgoztak a lányok a felkészülés során, mindenki hozzátette azt a pluszt, amivel segítheti a csapatot. Két kiváló játékosunk, Kácsor Gréta és Afentaler Sára ezúttal hiányzik a válogatottból, de nélkülük is igyekszünk helytállni. A csoportból való továbbjutás kötelező, ezt követően már az egyenes kieséses szakasz következik, ami soha nem könnyű, így nagy fegyvertény bármelyik együttestől az 1-4. közé jutás. A világbajnoki felkészülés során minden ellenfelet legyőztünk, így kellő önbizalommal várjuk a világbajnokságot.” – értékelt Bohus Bea szövetségi edző.

A vb-keretben négy NEKA-játékos – Herczeg Lili, Magera Noémi, Simon Armilla és Vámos Petra – szerepel, valamint egykori játékosaink, Schatzl Natalie és Albek Anna is tagjai az utazó csapatnak.

Sok sikert kívánunk az ifjúsági válogatottnak!

 A mérkőzések élőben nézhetők a Nemzetközi Kézilabda Szövetség honlapján:

http://www.ihf.info/en-us/ihfcompetitions/worldchampionships/womensyouthworldchampionships/2018womensyouth(u18)worldchampionship/livestreaming.aspx

fotó: Tompos Gábor


2018 AUG 05 12:01:01/