Válogatott edzőtáborok országszerte
A korosztályos férfi kézilabda válogatottak több napon át együtt készülnek a szövetségi edzők irányításával. A keretekben több egykori és jelenlegi NEKA-játékos szerepel, akik nemzetközi mérkőzéseken is bizonyíthatnak.

Sótonyi László vezetésével Siófokon edzőtáborozik a magyar férfi B-válogatott, melybe az Akadémia két egykori kézilabdázója kapott meghívást. A Komlón játszó Kovács Márk és a Vácban szereplő Török Ádám (ő sérüléssel bajlódik) három mérkőzésen is pályára léphet, a lengyel és az osztrák B-válogatottak ellen.

A magyar férfi  junior válogatott Balatonbogláron gyakorol együtt Imre Vilmos szövetségi edző vezetésével. A keretben a NEKA-n tavaly végzett Kecskeméti Tamás mellett mostani növendékeink, Gábor Marcell, Spekhardt Gergő, Schäffer Zsolt és Kerkovits Gyula kapott helyet. Szerdán 32-32-es döntetlent játszottak a fiatalok a Váccal, míg hétvégén Szlovénia ellen játszanak pénteken és szombaton.

A magyar férfi ifjúsági válogatott tagjainak szintén Balatonbogláron edzőtáboroznak. Gyurka János keretében Győri Kristóf, Bálint Bence, Papp Bence, Tóth Péter és Dely Márton szerepel. Az ifik Szerbia ellen lépnek pályára pénteken és szombaton.

Dabason készül a fiú serdülő válogatott, Kopornyik Zsolt szövetségi edző több játékosnak ad lehetőséget, az Akadémiát ezúttal Kovács Dominik és Temesvári Gábor képviseli.

A balatonboglári program: 

Április 6. péntek (NEKA Sportcsarnok)

18 óra Magyarország - Szlovénia férfi junior mérkőzés

20 óra Magyarország - Szerbia férfi ifjúsági mérkőzés

Április 7. szombat (Urányi Sportcsarnok)

10 óra Magyarország - Szerbia férfi ifjúsági mérkőzés

12 óra Magyarország - Szlovénia férfi junior mérkőzés

Fotók: Tompos Gábor

2018 ÁPR 05 20:18:39/