Válogatott erőpróbák
Három korosztályos férfi kézilabda-válogatottban bizonyíthat a NEKA 21 jelenlegi és korábbi játékosa a héten. A nemzeti együttesek közül kettő itthon, egy pedig külföldön lép pályára.

A juniorválogatott szerdáig Szigetszentmiklóson gyakorol, majd Párizsba utazik, ahol hétvégén nemzetközi tornán lép pályára a francia, a szerb és a dán korosztályos nemzeti együttes ellen. Gyurka János keretében két jelenlegi és nyolc korábbi NEKA játékos szerepel, Csomor Tamás és Győri Kristóf mellett Borzas Uros, Gábor Marcell, Schäffer Zsolt, Kerkovits Gyula, Simotics Mátyás, Papp Bence, Spekhardt Gergő és az első alkalommal behívott Váczi Milán. 

A Kárpáti Krisztián szövetségi edző vezetésével Balatonbogláron edzőtáborozó férfi ifjúsági kézilabda-válogatott csütörtöktől a Négy Nemzet Tornáján szerepel. A keretben Dely Márton, Tóth Péter, Kovács Gergő és Gál Dominik képviseli az akadémiát. A magyar csapat csütörtöktől szombatig sorendben Norvégia, Dánia és Szerbia gárdája ellen lép pályára.

A Kopornyik Zsolt által vezetett serdülő válogatott tagjai Győrben készülnek, majd pénteken Szerbia, szombaton pedig Macedónia ellen játszanak felkészülési mérkőzést. A NEKA játékosai közül Ilic Zoran, Takács Ákos, Papp Tamás, Kovács Dominik, Temesvári Gábor, Igali Gergő és Krakovszki Zsolt kapott helyet a keretben.


 Az ifjúsági és serdülő torna mérkőzései élőben nézhetők az alábbi linkeken:

Dánia-Szerbia: https://youtu.be/NYlF4MU-Zb0

Magyarország-Norvégia: https://youtu.be/iJXGl_qyYVM

Szerbia-Norvégia: https://youtu.be/jlvKSkwTE18

Magyarország-Dánia: https://youtu.be/Vt1neVB5gag

Norvégia-Dánia: https://youtu.be/Vy7O4gqbRnM

Magyarország-Szerbia: https://youtu.be/WOVDvKN8LXA

 

Macedónia-Szerbia https://youtu.be/u9kXuhwyHrg

Magyarország-Szerbia https://youtu.be/Uq979X9NcH4

Magyarország-Macedónia https://youtu.be/MzjR64omwMU

fotók: Tompos Gábor

2019 ÁPR 08 19:05:18/