Válogatott felmérések
A Nemzeti Kézilabda Akadémia munkatársai végezték el a héten a magyar korosztályos válogatottak tagjainak fizikai és állapotfelmérését.

A hétfőtől Balatonbogláron edzőtáborozó férfi és női ifjúsági, illetve fiú serdülőválogatott játékosainak állapotát több területen is tesztelték, többek között törzserő-mérés, fekvenyomás, irányváltásos gyakorlatok, guggolásból felugrás és állóképességi próba is szerepelt a programban. 

„Az itt kapott adatokat rendszerezzük, elemezzük, és ezek alapján egyéni tervet készítünk a játékosok számára. A korosztályos világversenyek előtti közvetlen felkészülést ennek köszönhetően mindenki megfelelő erőállapotban kezdheti el” – mondta el honlapunknak Szabó András László, a Nemzeti Kézilabda Akadémia egészségügyi és sporttudományos csoportjának vezetője.

A mérések eredményeit a NEKA humánkineziológusa, Soós Ivett összegezte honlapunk számára :
"Egyértelműen látható, hogy a kluboknál egyre inkább a modern szemléletű edzésmódszereket alkalmazzák, ennek köszönhetően jobban fejlődnek az utánpótlás-válogatottakban szereplő kézilabdázók, és megfelelő fizikai állapotban vannak. A kiértékeléseket követően a NEKA szakmai stábja korrekciós stratégiákat dolgoz ki és egyénre szabott edzésprogramot ad a sportolóknak, amit otthon elvégezhetnek. A júliusi visszamérések során újabb tesztek várnak a fiatalokra, mi pedig ismét fontos információkkal leszünk gazdagabbak.”

2019 JÚN 06 07:35:21/