Válogatott táborok Bogláron
Három korosztályos kézilabda-válogatott edzőtáborozik a héten a Nemzeti Kézilabda Akadémián. A női nemzeti csapatok a NEKA elleni felkészülési meccseken gyakorolják a tanultakat.

Ifj. Kiss Szilárd a nyáron a celjei ifjúsági Európa-bajnokságot megnyert kerettel dolgozik Balatonbogláron. A csapatra nyáron nagy utazás vár, hiszen a világbajnokságot 2020-ban Kínában rendezik meg.

Kopornyik Zsolt a fiú serdülő-válogatott tagjaival dolgozott együtt két napon át. A szövetségi edző ezúttal szintén nem hívott be NEKA kézilabdázót a keretbe, hanem az országosan kiválasztott 60-as keretből húsz játékost nézett meg.

„Valamennyi fiatalnak próbálunk majd esélyt adni, egyelőre 20 fiúval edzettünk együtt hétfőn és kedden, de ez a két nap csak az előszoba volt, a válogatási folyamat első szakasza. Mi is javaslunk embereket, és a többszöri közös munka után jelöljük ki a válogatott keretét” – beszélt a válogatási elvekről Kopornyik Zsolt.

A Bohus Beáta és dr. Woth Péter által irányított leány serdülő válogatott ezúttal a NEKA játékosok nélkül edzőtáborozik, szerdán ugyanis épp az akadémista együttes ellen lépett pályára.

„Minden alkalmat megragadunk, hogy a kiválasztott és a klubok által javasolt 60 fős keret tagjait megismerjük. Nyitott az ajtó mindenki előtt, így a felkészülések során igyekszünk mindenkinek lehetőséget adni. Novemberben ORV-tornát rendeznek, erre készülünk első lépésként.” – mondta el honlapunknak Bohus Beáta szövetségi edző.

2019 SZE 25 21:58:10/