Válogatott visszatérők
A NEKA három korábbi növendéke, Pásztor Noémi, Horváth Laura és Szabó Kitti, néhány napra csupán és a magyar női B válogatott tagjaként, de visszatért Balatonboglárra. 

Kim Rasmussen szövetségi kapitány március 18-tól, egy héten át a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban tartja a kézilabda-válogatott A és B keretének edzéseit, így a nyári junior-világbajnokságon aranyérmet szerző csapat három fiatal tehetségének is.

„Nagyon örülök, hogy bekerültem a B keretbe, hiszen azért dolgozom minden nap, hogy minél jobb legyek. Ez a válogatott behívó egy visszajelzés arról, hogy jó úton haladok. Több mint másfél éve eljöttem az akadémiáról, kicsit furcsa újra itt edzeni, de nagyon vártam a boglári edzőtábort, mert mégiscsak ez az a hely, amely igazán megalapozta a pályafutásomat. Szerettem a NEKA-n játszani, számomra mindig öröm lesz visszatérni akadémiai éveim helyszínére” – mesélt érzéseiről a Ferencváros beállója, Pásztor Noémi a hétfőn kezdődő összetartás előtt.

Az NBI-ben szerepő Budaörs kézilabdázója, Horváth Laura is izgatottan készült a bemutatkozásra:

„Amikor megkaptam a válogatott behívót, természetesen nagy boldogság töltött el, ugyanakkor meg is lepett, mert egyáltalán nem számítottam rá. Kicsit furcsa, hogy pont Bogláron vagyunk, de vártam már a visszatérést. Sok játékost ismerek már a meccsekről, de vannak, akikkel személyesen most találkozom először.”

A hétfői programban konditermi edzés szerepelt, Szabó Kitti ezt követően nyilatkozott honlapunknak:

„Jó érzés volt újra ismert környezetben lenni, hiszen öt évig itt éltem, itt kézilabdáztam Balatonbogláron. Őszintén szólva nagyon meglepődtem, hogy behívtak a B keretbe, nem számítottam rá, de persze nagyon örültem és plusz erőt, önbizalmat adott számomra. Az első konditermi edzésünkön már túl vagyunk, jó hangulatban telt és ez fontos is a jövőre nézve."

2019 MÁR 19 12:12:21/