Vámos Petra Debrecenbe szerződik
A NEKA és a juniorválogatott irányítója, Vámos Petra a következő szezontól az élvonalban szereplő Debrecen felnőttcsapatánál folytatja pályafutását. 

Az NBI-es klub pénteken, sajtótájékoztató keretében jelentette be a DVSC SCHAEFFLER együttesében várható változásokat, így Petra érkezését is. A hajdúsági egyesület hosszútávú céljai között szerepel, hogy minél több fiatal tehetségnek adjanak játéklehetőséget, ennek szellemében születtek meg a NEKA játékos leigazolásának ötlete is.

Vámos Petra, aki 2014-ben Ózdról került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, többször bizonyította már kiemelkedő tehetségét, a bajnoki aranyérmek mellett az ifjúsági és a junior kézilabda-válogatottban is alapemberré vált. A 18 éves játékos a váltás előtt több emberrel egyeztetett.

„Elsősorban az edzőim véleményét kértem ki, majd amikor már körvonalazódott az irány, Mocsai Tamással is megbeszéltük a lehetőséget. Az akadémia ügyvezetője mindenben támogatott, ezért nem volt nehéz a döntés. Debrecenben lehetőségem nyílik majd arra, hogy magasabb szinten is kipróbáljam magam, hiszen komolyan számítanak a fiatal játékosokra, miközben a rutinos kézilabdázóktól tanulni is lehet. Családi kötelék is köt Debrecenhez, ott élnek unokatestvéreim, továbbá Ózdhoz is elérhető közelségben fekszik.”

Petra sokat fejlődött az elmúlt években, és felejthetetlen emlékek kötik a NEKA-hoz, amelyekről szívesen beszélt honlapunknak:

Rengeteget köszönhetek a Nemzeti Kézilabda Akadémiának, valamint az edzőimnek, második családra leltem Balatonbogláron. Az itt töltött 5 év alatt számtalan szép emléket gyűjtöttem. Sok érmet, bajnoki címet nyertünk, a nap mint nap elvégzett komoly munkának köszönhetően. Persze voltak nehéz időszakok is, amelyeken edzőink támogatása és hozzáállása lendített át bennünket. A NEKA-n megtanultam önállónak és határozottnak lenni. A csapattársak, akik hol vetélytársak, hol pedig a családtagok szerepét töltötték be, nagyon fontos szereplői voltak eddigi életemnek. Szép emlékek kötnek Balatonboglárhoz, amelyet sohasem fogok elfelejteni.”

fotó: Tompos Gábor

2019 MÁR 22 15:00:22/