Vámos Petra a felnőttek között
A Debrecen játékosa – korábbi növendékünk – Vámos Petra is meghívást kapott a női kézilabda-válogatott összetartására. Kim Rasmussen szövetségi kapitány vezetésével október 21-22-én Telkiben találkoznak a 24 fős keret tagjai, akik a novemberi világbajnoki felkészülés előtt utolsó alkalommal készülhetnek együtt.

Vámos Petra idén szerződött az NBI-es DVSC SCHAEFFLER csapatához, ahol remekül beilleszkedett, hét bajnoki mérkőzésen összesen 18 gólt szerzett. Teljesítményével felhívta magára a kapitány figyelmét is, így a 19 éves játékos is lehetőséget kap a felnőttek között.

A NEKA nevelésű kézilabdázók közül Pásztor Noémi már bemutatkozott a női válogatottban, a Ferencváros beállósa mellett Telkiben Vámos Petra is bizonyíthat.

„Számos fiatal kap lehetőséget ezúttal is, hiszen a válogatott ajtaja nyitott, a kor nem számít, ám természetesen fontos kritériumoknak kell megfelelniük a kerettagoknak. Helyet kaptak a keretben olyan kézilabdázók is, akik lehet, hogy már most, de lehet, hogy fél, egy, esetleg két év múlva tudnak beépülni, ugyanakkor lényeges, hogy megismerjék a taktikánkat, a rendszerünket, a légkört és a nemzeti csapatnál folyó munkát” – nyilatkozta az mksz.hu oldalon Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

fotó: dvsc.hu/Derencsényi István

2019 OKT 16 22:19:25/