Váratlan válogatott lehetőség
Néhány nap van már csak a férfi felnőtt kézilabda-válogatott budaörsi edzőtáboráig, amelyre Tóth Péter jelenlegi és Gábor Marcell korábbi növendékünk is meghívást kapott. A NEKA jobbszélsője izgatottan várja a szeptember 30-tól október 1-ig tartó összetartást és nemcsak magának, de mindenki másnak is szeretne bizonyítani.

A nyári junior-világbajnokságon ugyan a csapat egyik legjobbja volt Tóth Péter, de arra mégsem gondolt, hogy már most lehetőséget kaphat a felnőttek között is.

„Egyáltalán nem számítottam erre, és nagyon meglepődtem. Amikor a technikai vezetőnk elkérte a telefonszámomat azzal, hogy valaki beszélni szeretne velem, még akkor sem sejtettem semmit. Aztán három perc múlva már csörgött is a telefonom, és akkor mondták, hogy a kétnapos összetartásra nekem is mennem kell.”

A fiatal játékos természetesen megtiszteltetésnek veszi a lehetőséget, amit először alig akart elhinni.

„Először nem tudtam hova tenni, azt hittem csak valami vicc, aznap este nem is igazán fogtam fel, ezért elég rosszul is aludtam. Igazából csak másnap realizálódott bennem, hogy mi is ez az egész. Most eléggé izgulok, mivel olyan kézilabdázókkal fogok edzeni, akik sok embernek példaképek és a legmagasabb szinten űzik a sportot.”

Persze Tóth Péter nem ismeretlen társaságba kerül hétfőn, Gulyás István szövetségi kapitány keretében több korábbi csapattárs is ott lesz.

„Ahogy néztem a keret névsorát, sok olyan srác van, akivel nyáron együtt szerepeltem a spanyolországi világbajnokságon. Természetesen az is sokat segít, hogy a NEKA-ban évekig velem játszó Gábor Marci is ott lesz, de, nagyon izgulok, szeretném kihozni a maximumot magamból a két nap alatt. Ez egy nagy lehetőség, igyekszem élni vele” – mondta el honlapunknak Tóth Péter.

fotó: mksz.hu                          

2019 SZE 27 10:05:43/