Vb-rajt Szkopjéban
Hat jelenlegi és korábbi NEKA-játékossal a keretében, szerencsésen megérkezett hétfőn Szkopjéba, a korosztályos világbajnokság helyszínére, a magyar férfi U19-es kézilabda-válogatott. Első meccsét kedden, Tajvan ellen játssza a csapat. A felkészülési mérkőzéseken jól szerepelt Kárpáti Krisztián együttese, ezért a fiúk bizakodva várják az előttük álló találkozókat.

Augusztus 6-18-ig az észak-macedóniai főváros, Szkopje ad otthont az U19-es férfi kézilabda-világbajnokságnak. A magyar ifjúsági csapat több héten át készült Balatonbogláron az év nagy megmérettetésére. A hazai és külföldi pályán lejátszott edzőmérkőzéseken a csapatok összetétele és felállása egyaránt folyamatosan változott, így nem könnyű az esélyekről biztos véleményt formálni.

„Egyelőre legyünk túl az első két mérkőzésen, utána már képet kapunk a mezőnyről és könnyebben beszélhetünk a továbbiakról. A csapat felkészülése jól sikerült, a junioroktól motiváltan érkeztem vissza az ifik közé. Az utolsó, szlovének elleni felkészülési meccs túlságosan is jól sikerült, remélem, azt a formát át tudjuk menteni a világbajnokságra is.” – válaszolt honlapunk esélylatolgató kérdésére, immár Szkopjéból, a NEKA idén végzett kapusa, Győri Kristóf.

Az ősztől már az NBI-es Gyöngyösben játszó Papp Bence is nyilatkozott honlapunknak.

"Ma már edzettünk egyet itt a helyszínen, egyelőre minden rendben van. A felkészülés jól sikerült, sok hasznos mérkőzést játszottunk. Nem vagyunk könnyű csoportban, kemény lesz, de természetesen a továbbjutás a célunk. A keresztjátékoknál és utána pedig már bármi megtörténhet!"

A mieink Svédországgal, Franciaországgal, Egyiptommal, Tajvannal és Kanadával szerepelnek egy csoportban.

„Az egyiptomiakkal és a franciákkal ősszel egy párizsi tornán már játszottunk és nyerni tudtunk ellenük, de azóta sok minden változott, ezért egyáltalán nem mehetünk biztosra. A svédek tipikus skandináv kézilabdát játszanak, Tajvan és Kanada válogatottja viszont igazi „fekete lónak” számít. Az ázsiaiak három-hármas nyitott, agresszív védekezést alkalmaznak, gyorsak, nagyon vigyázni kell velük. Az első mérkőzést éppen ellenük játsszuk, ami különösen nehézzé teszi a rajtot” – nyilatkozta Kárpáti Krisztián szövetségi edző.

A keretben hat jelenlegi és korábbi növendékünk - Győri Kristóf, Dely Márton, Kecskés Dániel, Papp Bence, Gál Dominik és Kovács Gergő szerepel.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Augusztus 6., kedd                20:30 Magyarország-Tajvan

Augusztus 7., szerda              20:30 Kanada-Magyarország

Augusztus 9., péntek              12:30 Franciaország-Magyarország

Augusztus 10., szombat         18:30 Magyarország-Svédország

Augusztus 12., vasárnap        12:30 Magyarország-Egyiptom

 

A magyar férfi ifjúsági válogatott vb-kerete:

Kapusok: Győri Kristóf (NEKA), Merkovszki Pál (FTC), Nagy Benedek (Telekom Veszprém)

Jobbszélsők: Hornyák Bence (Telekom Veszprém), Kecskés Dániel (NEKA)

Jobbátlövők: Dely Márton (NEKA), Papp Bence (PLER -Budapest), Szuharev Lev (Telekom Veszprém)

Irányítók: Bognár Alex (Váci KSE), Kőhegyi Ákos (Telekom Veszprém), Melnichuk Viktor (Telekom Veszprém)

Beállók: Gál Dominik (NEKA), Vajda Huba (Balatonfüredi KSE)

Balátlövők: Kovács Gergő (NEKA), Prainer Viktor (FTC), Tóvizi Tamás (Balatonfüredi KSE)

Balszélsők: Bajusz Brúnó (Mol-Pick Szeged), Holdosi Bence (FTC)

Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián, edző: Pásztor István, kapusedző: Szabó Imre

fotó: Tompos Gábor2019 AUG 05 19:18:06/