Vereséggel nyitottuk az Eb-t

A dániai U20-as férfi kézilabda Európa-bajnokságon Magyarország 38-30-as vereséget szenvedett Horvátországtól az első csoportmérkőzésen. Gyurka János együttese a félidőben négygólos hátrányban volt, ez a szünet után tovább nőtt, és végül nem volt esély a győzelem megszerzésére.

A horvát csapat jobban kezdte a mérkőzést, hiszen keményen védekezett és a 12. percben már 6-3-ra vezetett, így Gyurka János máris időt kért. Ezt követően továbbra is az ellenfél vezetett, 12-7-nél már ötgólos volt az előnyük, a félidő végén pedig 16-12-t mutatott az eredményjelző.

Fordulás után tartottuk a lépést a horvátokkal, de 17-14-nél sorozatban ötször találtak a kapunkba, ezzel 22-14-re alakult az állás. A mieink sokszor nem tudtak mit kezdeni a nagy termetű horvát védőfallal, és az elrontott támadások végén többször is gyorsindításból lőtt gólokat az ellenfél. A nagy fizikai csatát hozó 38-30-as vereséget követően nehéz helyzetbe került a magyar csapat, hiszen ketten jutnak tovább a csoportból, és a soron következő svéd válogatott komoly játékerőt képvisel.

Fotó:https://www.facebook.com/heartofhandball/?fref=nf

2016 JÚL 28 16:17:43/