Veszprémben lett bajnok a NEKA
A NEKA II. férficsapata megszerezte az akadémia idei első bajnoki címét, miután az ifjúsági II. osztályban 28-23-ra nyert a nagy rivális Veszprémi KKFT otthonában, és behozhatatlan előnyre tett szert a tabellán.

 Kopornyik Zsolt együttese végig jól játszott és a megszerzett előnyt a fiúk nem engedték ki a kezük közül. Három fordulóval a pontvadászat vége előtt így a Nemzeti Kézilabda Akadémia bebiztosította bajnoki címét.

Az NBI/B-ben ugyanakkor 24-22-re kikaptunk a Veszprémi KKFT-től. A mieink remekül kezdtek, hiszen 6-2-re vezettek, majd az ellenfél felzárkózott, és Sótonyi László két időkérése ellenére 9-7-re nyerte az első félidőt. A folytatásban állandósult a hazaiak három-ötgólos vezetése, majd a mieink nagy hajrába kezdtek és az 58. percben egyenlítettek. (22-22) A mérkőzésből hátralévő időben viszont csak veszprémi találat született, így alakult ki a 24–22-s végeredmény.

Ifjúsági II. osztály-Nyugat – 19. forduló:

Veszprémi KKFT Felsőörs II. – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 23–28 (11–13)

Veszprém, Március 15. utcai Sportcsarnok, 50 néző

Vezette: Kolarovszki Zoltán, Lábadi János

Veszprémi KKFT Felsőörs II.: Kaiser B., Nagy R., Varga I. (kapusok) – Farkas B. 5, Koszorus S. 5, Uhrin R. 5 (1), Éles Zs. 3 (1), Szöllőskei L. 2, Csizmazia L. 1, Pap M. 1, Rákos T. 1, Csizmadia L., Preszter Á., Rákos T. Vezetőedző: Éles József

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Móri M., Takács Á. (kapusok) – Papp T. 5, Zatureczki K. 5, Temesvári G. 4, Bock M. 3, Bozi M. 2, Igali G. 2, Kovács D. 2, Krakovszki Zs. 2 (1), Jajic D. 1, Papp B. 1, Pergel A. 1, Bodócs M., Buri A., Kecskés L. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 3/2 illetve 2/1

Kiállítások: 4 perc illetve 10 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: "Tudtuk, hogy a mérkőzést nem az első félidőben kell megnyerni. Sikerült megállítani a veszprémiek lerohanásait, majd feljavult a védekezésünk tengelye, ezáltal több indításgólt szereztünk, s megfordítottuk a találkozót. Volt válaszunk a hazaiak nyitott védekezésre, így megnyertük ezt a számunkra rendkívül fontos bajnoki mérkőzést. Veszprémben mindig nagyon nehéz nyerni, ezért is különleges, hogy itt biztosíthattuk be a bajnoki címünket, amiért szeretnék köszönetet mondani a csapattal dolgozó kollégáknak, s mindenkinek, aki hozzátett ehhez az aranyéremhez! A férfi szakág számára fontos ez a győzelem, amely egyben azt is jelenti, hogy jó úton járunk a fiatalabb korosztály tekintetében. Helyén kell kezelnünk a sikert, várnak még ránk fontos feladatok ebben a szezonban a serdülő I. osztályban."

JÁTÉKOS SZEMMEL:

Kovács Dominik: „A mérkőzést jól kezdtük, utána viszont volt egy kisebb hullámvölgy, amiből ki tudtunk jönni a koncentrációnak és a győzni akarásnak köszönhetően. Úgy gondolom, a mérkőzés túlnyomó részében a kezünkben volt az irányítás, betartottuk azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk és így diadalmaskodni tudtunk a rivális otthonában. Ezzel a bajnokság vége előtt kijelenthető, hogy megnyertük a versenysorozatot. Büszke vagyok a csapatra és gratulálok mindenkinek!”

Temesvári Gábor: „Nehéz meccsre készültünk, hiszen a mostani ellenfelünkkel szoros meccseket szoktunk játszani. A várakozásoknak megfelelően az első félidőig nem tudtunk nagyobb előnyt kiharcolni, azonban a második félidőre feljavult a védekezésünk, aminek köszönhetően sikerült pár indítás gólt szereznünk és eldöntöttük a meccset. Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a mi csapatunk nyeri meg a bajnokságot. Gratulálok a csapatnak!”

Bock Milán: Keményen dolgoztunk a héten, sokat készültünk, és ennek meg lett a gyümölcse. Nem kezdtük jól a meccset, az elején szoros volt, de aztán összeálltunk és sikerült a megbeszélteket megvalósítani. Magabiztos győzelmet arattunk, a csapat minden tagja hozzá tett. Dolgozunk tovább! Gratulálok a mindenkinek, szép munka volt!

Papp Tamás: „A meccset kicsit nehézkesen kezdtük, de a második félidőben már sokkal jobb volt a védelmünk és a támadásunk egyaránt. Nagyon gratulálok a csapatnak, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést így mondhatni, zsebben van a bajnokság.”

NBI/B Nyugati–csoport – 19. forduló:

Veszprémi KKFT Felsőörs – Nemzeti Kézilabda Akadémia 24–22 (9–7)

Veszprém, DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, 100 néző

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Veszprémi KKFT Felsőörs: Anderlik Cs., Szász Zs. (kapusok) – Tóth M. 6, Fazekas G. 4 (3), Bartha B. 3, Kristóf M. 2, Priczel B. 2, Szeitl L. 2, Szmetán P. 2, Szöllőskei G. 2, Tóth A. 1, Éles B., Füleki Á., Gyene N., Hári L., Somogyi B. Vezetőedző: Tombor Csaba

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Győri K. 1, Nagy T. (kapusok) – Gál D. 6 (2), Czabán M. 5, Kepess J. 3, Bálint B. 2, Tóth P. 2, Balogh J. 1, Ilic Z. 1, Kovács G. 1, Bognár N., Csomor T., Csordás M., Dely M., Péter B., Vetési B. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 3/3 illetve 5/2

Kiállítások: 10 perc illetve 12 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Tizenöt perc összeszedett és koncentrált játék kevés ahhoz, hogy mérkőzést nyerjünk. Amíg nem játszunk csapatként, addig nem fogjuk győztesen elhagyni a pályát. Remélem, a válogatottjaink sérülésmentesen térnek vissza hozzánk, sok sikert kívánok nekik a következő hétre!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Czabán Márton: „Jól kezdtük a mérkőzést, főleg védekezésben, de utána megállt a támadásunk, igy szünetben már a hazaiak vezettek. A második félidőben nagyot küzdve visszahoztuk magunkat a meccsbe, de végül  - többek között - a kritikus időben kapott kiállítások miatt kikaptunk.”

fotók: Farkas Anita

2019 ÁPR 06 20:03:46/