Vidám Lurkó Fesztivál
Közel 400 kisgyermek vett részt az ötödik alkalommal megrendezett NEKA Lurkó Fesztiválon a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban.

A 2017. tavaszán elindított programhoz csatlakozott 11 iskola – Sopron, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszárszó, Mernye, Gamás, Szőlősgyörök, Nádasd, Kapuvár, Látrány és Somogyvár – kisdiákjai kézilabdáztak a hat pályán, szünet nélkül rendezett mérkőzéseken. Az eredményt ezúttal sem rögzítették, hiszen a cél az edzésen gyakoroltak alkalmazása és a sportág népszerűsítése volt. A vidám és önfeledt gyereksereg számára ugyanakkor a közös játék öröme talán még ennél is fontosabb volt.

A pedagógusok a komoly játéklehetőséget biztosító mérkőzéseknek örültek leginkább, hiszen több településen csak tornaszoba áll rendelkezésükre. Igazi nagy csarnokot és normál méretű szivacskézilabda-pályákat csak ezeken a rendezvényeken használhatnak a gyerekek.

A  kézis lurkók nagy évvégi fesztiválján ezúttal is jó hangulatban, több órán keresztül sportoltak a kisiskolások és mindent kiadtak magukból. A hagyományos közös bemelegítés után a mérkőzéseken mindenki megmutathatta mennyit fejlődött az őszi találkozó óta, és akik éppen nem léptek pályára, hangos szurkolással buzdították társaikat.

A NEKA munkatársai és növendékei aktívan közreműködtek az V. Lurkó Fesztivál sikeres megrendezésében és lebonyolításában.

 „Eddig mindegyik Lurkó fesztiválon részt vettem, és a mait is nagyon vártam már. Itt mindig jót játszunk a csapattársaimmal, és rengeteg szép élménnyel térünk haza” - foglalta össze véleményét az egyik hűséges "lurkó", aki ötödik alkalommal vett részt a programban, és mint korábban, most is élményekkel gazdagodva térhetett haza a fesztiválról.

fotók: Tompos Gábor 

2019 JÚN 01 20:44:35/