Világsztároktól tanulhatok

Fodor Csenge a 2017-18-as szezontól a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC csapatát erősíti, ám a magyar junior-válogatott összetartása idején újra visszatért Balatonboglárra. A Nemzeti Kézilabda Akadémián tavaly végzett kiváló balszélső mesélt nekünk az eddigi tapasztalatairól, az edzésekről és arról, hogy érzi magát a világsztárokból álló csapatban.

„Teljesen kiegyensúlyozott és boldog vagyok, hiszen ezért dolgoztam. Ez egy teljesen más közeg, felnőttek, profik közé kerültem, ami pozitív, mert erre is számítottam, hogy a legjobbakkal dolgozom majd. Győrben úgy jönnek a labdák, ahogy még sosem jöttek, olyan passzokat kapok, amilyenek a nagykönyvben meg vannak írva” – kezdte az élménybeszámolót Csenge. 

„A lányok hamar befogadtak és mindenki sokat segít az edzéseken. A klubnál elvárják, hogy valamennyi játékos a maximumot nyújtsa, de egy-egy szép megoldás után megdicsérnek. Minden területen koncentrálni kell. Angolul folyik a kommunikáció, amivel nincs gond, tudok kommunikálni a többiekkel, és megértem, amit Ambros Martin mond, de a figurákat most tanulom. Ez is fárasztó, de próbálom tartani a lépést. Egyelőre pozitívak a visszajelzések rólam, ennek nagyon örülök! Egy kicsit még izgulok, amikor a telt házas Győri Arénában pályára lépek, de úgy érzem, azért kezdek feloldódni.

Napi két edzésünk van jellemzően, ilyenkor délelőtt kondi jellegű foglalkozás van. Ha meccsre készülünk akkor előfordul, hogy mindkétszer a taktika kerül előtérbe. Változatos edzések vannak, és természetesen mindegyiken tanulok valamit, hiszen világsztárok között vagyok. Görbicz Anita a poszttársam, így figyelhetem, hogy ő mit csinál, hogyan lő. 

Ha visszagondolok az elmúlt évekre, elmondhatom, hogy a NEKA-nál jobb helyre nem is mehettem volna, a mai napig hálás vagyok az edzőimnek, hogy olyan dolgokra tanítottak meg, amiket soha nem felejtek el, hiszen megfelelő alapot adtak. Győrben természetesen tanítanak új dolgokat, de nem a semmiből kell építkeznem, és ez megkönnyíti a dolgomat.

Eddig játszottam minden meccsen, 20-25 percet tölthettem a pályán, úgyhogy szerencsére megkapom a lehetőséget, és ennek nagyon örülök. Próbálok élni is vele, remélem, idővel egyre jobb leszek."

Fotó: Tompos Gábor (archív)


2017 SZE 29 15:03:40/