Világversenyekre készülve
A héten több korosztályos kézilabda-válogatott is megkezdte célzott felkészülését a nyári világversenyekre. A férfi junior, a női és férfi ifjúsági, illetve a fiú serdülőválogatottban összesen harmincnyolc jelenlegi vagy korábbi NEKA játékos kapott helyet.

A női ifjúsági válogatott keretében jelenleg harminchét kézilabdázó készül együtt Balatonbogláron, közülük jelölik ki a szakemberek a szlovéniai Európa-bajnokságon, illetve az azerbajdzsáni EYOF-on résztvevő csapatok névsorát. A keret NEKA-s tagjai: Juhász Gréta, Vámos Míra, Mérai Maja, Bánhidi Barbara, Faragó Luca, Kajdon Blanka, Woth Viktória, Németh Imola, Horváth Nikolett, Rónai Diána Nagy Laura, Mlinkó Zsófia, Vajer Blanka, Kubina Molli, Hibácska Blanka, és Kocsis Bettina.

A férfi juniorválogatottban, amely június 2. és 14. között edzőtáborozik Budaörsön, jelenlegi játékosunk, Csomor Tamás mellett a NEKA nevelésű Győri Kristóf, Kerkovits Gyula, Tóth Péter, Gábor Marcell, Uros Borzas, Albek József, Schäffer Zsolt, Papp Bence és Spekhardt Gergő szerepel.

A NEKA-n készülő férfi ifjúsági válogatott keretben Kepess János, Kovács Gergő, Dely Márton, Zoran Ilics, Gál Dominik és az első alkalommal behívott Kecskés Dániel képviseli a Nemzeti Kézilabda Akadémiát.

A Kopornyik Zsolt által vezetett és szintén Bogláron készülő fiú serdülőválogatott nyílt Európa bajnokságra kijelölt keretében is hat akadémista,  név szerint Takács Ákos, Papp Bertalan, Igali Gergő, Temesvári Gábor, Papp Tamás és Krakovszki Zsolt kapott helyet.

2019 JÚN 04 21:14:44/