Kollégium

A Nemzeti Kézilabda Akadémia diákjai 2017. januárjában beköltöztek a Balaton-parti Lakófaluba. A létesítmény két épületében kapott helyet a 180 férőhelyes kollégium, ahol modern, kényelmesen berendezett szobákban élik mindennapjaikat a növendékek. 

Az iskolai tanulmányok mellett napi két edzés és heti 1-2 mérkőzés szerepel a fiatalok napirendjében, így hétköznapjaik eltérnek az átlagos diákokétól. A sporttevékenység, amit végeznek, sajátos életvitelt eredményez, amely más szemléletet igényel az oktatás és nevelés területén is. 

A fiúk és a lányok külön csoportot alkotnak és saját csoportvezető tanár felügyeli a mindennapjaikat. A tanulószobákon kívül más tanulást megcélzó tevékenységeket is alkalmazunk a NEKA tanulóinak felkészítése érdekében.

Az együttélés során a gyermekek megtapasztalhatják a szociális összetartozást és az egymásért való felelősségvállalást, az elfogadást, a megbecsülés fontosságát és ennek az egyénre és közösségre gyakorolt hatását.

Az Akadémia étkezéséért Miseta Péter mesterszakács felel. A 200 nm2-es, tökéletesen felszerelt konyhában készült ételek, valamint saját készítésű pékáruink és süteményeink kizárólag a modern, egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból készülnek.