Együttműködő iskoláink:

Az Akadémia 2013-ban nyitotta meg kapuit, majd évről évre egyre több növendék csatlakozott az intézményhez, a 2015-16-os tanévet pedig már mintegy 140 diák kezdte meg. A sportolók jellemzően 14-16 éves korukban kerülnek hozzánk, és három tanintézményben végzik tanulmányaikat. A legfiatalabbak a balatonboglári általános iskolába járnak, míg az idősebbek a helyi Mathiász János Középiskola, illetve a fonyódi Mátyás Király Gimnázium tanulói. 

A Nemzeti Kézilabda Akadémia alapelve, hogy nemcsak sportolókat, de teljes embereket kíván nevelni. Ennek megfelelően a gyerekek sportszakmai munkája mellett tanulmányaikra is nagy figyelmet fordít. Az iskolai tanárok, a kollégiumi nevelők és az edzők is nyomon követik, és ha kell, segítik a fiatalok tanulmányait.

Idén nyolc diák készül az érettségi vizsgára, őket külön foglalkozások keretében készítik fel a munkatársak. Azok a diákok, akik az emelt szintű testnevelés tantárgyat választják az érettségin, szintén segítséget kapnak a szakemberektől és gyakorlati foglalkozásokon, illetve elméleti órákon vehetnek részt. 

További információk az iskolák honlapjain olvashatók. 


Boglári Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Mathiász János Középiskola

Mátyás Király Gimnázium